En aquesta entrada presentem una recepta tradicional italiana de pasta feta a base de patata.
Nyoquis amb salsa de tomàquet:
Ingredients per a 4 persones:
Elaboració:
Bon profit!
Nyoquis amb salsa de tomàquet:
Ingredients per a 4 persones:
- 900 kg de patates.
- 180 grams de farina de blat.
- 2 rovells d'ou de mida normal.
- Nou moscada.
- Sal i pebre.
- 1 pot de tomàquet natural triturat de 400 grams.
- 1 fulla petita de llorer.
- Herbes de Provença.
- Oli d'oliva.
Elaboració:
- Posar aigua a escalfar-se a una olla a foc alt.
- Separar els dos rovells d'ou de la resta. Batre'ls i reservar-los (les clares no les utilitzarem en aquesta recepta).
- Rentar bé les patates. Quan l'aigua comenci a bullir, tirar-les a dins i deixar que es coguin.
- Quan les patates estiguin cuites, passar-les per aigua de l'aixeta i deixar-les refredar a temperatura ambient.
- Per saber si les patates estan cuites es poden punxar amb un ganivet: si entra fàcilment fins al centre de la patata, és que ja està cuita.
- Quan ja es puguin manipular sense cremar-nos, pelar les patates, posar-les a un bol gran i aixafar-les amb una forquilla.
- Havent-les aixafat totes, deixar-les refredar uns 10 minuts més.
- Passat aquest temps, posar paper film a sobre el marbre de la cuina i escampar-hi una mica de farina.
- Posar la patata aixafada a sobre la farina escampada. Donar-li la forma d'un volcà.
- A dins del volcà avocar els rovells d'ous, un bon grapat de sal i una mica de nou moscada (un quart de cullerada de postres).
- Començar a amassar afegint la farina de mica en mica:
- Afegir una mica de farina i remenar per tal que s'integri a la massa.
- Repetir fins a obtenir una massa que no s'enganxi i sigui fàcil de manipular.
- Quan la massa ja estigui llesta, rentar-nos bé les mans (eixugant-nos-les molt bé per no afegir líquid a la massa). Canviar el paper film i posar-ne de net. Escampar una mica de farina.
- Tallar la massa en 4 parts amb un ganivet afilat. Reservar-ne 3 i al quart, donar-li forma de tub allargat (com un xurro). El nyoquis seran tan grans com l'amplada del tub, així que es tracta de fer una mida ni massa petita ni massa gran.
- Una vegada ja tenim el tub estirat, anar-lo tallant a rectangles (amb el mateix ganivet afilat que havíem fet servir).
- Havent tallat tot el tub (haurien de sortir uns 30 trossos), donar-los forma rodona amb les mans.
- Agafar cadascuna de les boles i fer-los la marca característica amb una forquilla:
- Agafar el nyoqui amb una ma i amb l'altre, posar la forquilla girada a sobre (ha de quedar el mànec cap avall i les forques a sobre el nyoqui). Moure la forquilla per sobre fent una lleugera pressió per deixar la marca de les forques a la bola.
- Si no surt bé, tornar a fer una bola amb les mans i tornar-ho a provar.
- Havent fet la marca als nyoquis, es podrien congelar:
- Cal posar-los a una safata de manera que no es toquin entre sí, posar-los al congelador i, al cap d'unes hores (quan ja no es puguin enganxar) ja es poden guardar tots junts a una bossa de congelació o a un tuper.
- Posar aigua a escalfar-se a una olla.
- A una paella gran, posar un bon raig d'oli i deixar que s'escalfi.
- Evocar a la paella el tomàquet natural triturat i afegir-hi la fulla de llorer i pebre al gust.
- Tapar completament la paella i deixar que el tomàquet sofregeixi, remenar de tant en tant.
- Quan l'aigua de l'olla comenci a bullir, tirar uns 12 nyoquis (o més si l'olla és grossa) i deixar que es coguin. Primer veureu que els nyoquis van al fons de l'olla, però passats uns minuts, començaran a surar. Quan surin és que ja estan cuits i es poden enretirar amb una espàtula.
- Anar coent tongades de nyoquis fins que ja estiguin tots cuits.
- Mentrestant, quan la salsa de tomàquet hagi reduït força, tastar i rectificar de sal. Tirar un grapadet d'herbes de Provença.
- Quan tots els nyoquis estiguin cuits i el tomàquet hagi sofregit, emplatar, afegir una mica més de pebre i servir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada