La recepta d'avui triga una mica en fer-se però val la pena! Comenceu-la comptant que podem trigar en fer-la unes dues hores.
Estofat de vedella:
Ingredients per a 4 persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Estofat de vedella:
Ingredients per a 4 persones plat únic:
- Uns 400 grams de carn de vedella tallada a daus.
- 2 pastanagues mitjanes.
- 4 patates petites.
- 1 ceba mitjana.
- 8 cullerades soperes de tomàquet natural triturat.
- 1 litre de caldo de verdures.
- Oli, ferina, pebre i sal.
- 1 culleradeta de sucre (per si el tomàquet és àcid).
- Mig gotet de vi negre.
- 1 fulla de llorer.
- Pa per acompanyar.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Picar la ceba.
- Pelar la pastanaga i tallar-la a trossos petits.
- Pelar les patates i tallar-les a trossos mitjans.
- Posar una mica de farina a un plat.
- Enfarinar els daus de carn.
- A una paella fonda i gran (hi acabarem posant tots els ingredients, inclòs el litre de caldo) posar força oli i daurar els daus de carn enfarinats a forc alt.
- La farina que deixin anar les daus ajudarà després a espessir la salsa de l'estofat.
- Quan els daus estiguin daurats, treure'ls i reservar-los a un plat.
- Baixar el foc una mica.
- Fer la ceba a la paella.
- Si cal, anar afegint oli a la paella.
- Quan es comenci a daurar la ceba tirar-hi els trossos de pastanaga i remenar. Deixar que cogui una mica.
- Tirar també les patates i remenar. Deixar que cogui una mica.
- Tirar els daus de carn i remenar. Deixar que cogui una mica.
- Tirar el mig gotet de vi i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Al cap d'uns minuts tirar 8 cullerades soperes de tomàquet natural triturat, remenar i deixar que cogui. Anar remenant de tant en tant.
- Tastar i si el tomàquet és àcid, tirar una culleradeta de sucre.
- Quan el tomàquet s'hagi fregit (uns 5 minuts) tirar tot el caldo de verdura, afegir la fulla de llorer, remenar i deixar que cogui a foc mitjà-baix una hora i quart aproximadament. Anar remenant de tant en tant.
- Si s'enganxa cal baixar el foc i/o remenar més sovint.
- A mesura que vagi reduint el caldo, anar baixant el foc.
- Quan el caldo hagi reduït servir amb una mica de pa.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada