Estofat de vedella

La recepta d'avui triga una mica en fer-se però val la pena! Comenceu-la comptant que podem trigar en fer-la unes dues hores.

Estofat de vedella:

Estofat de vedella


Ingredients per a 4 persones plat únic:
  • Uns 400 grams de carn de vedella tallada a daus.
  • 2 pastanagues mitjanes.
  • 4 patates petites.
  • 1 ceba mitjana.
  • 8 cullerades soperes de tomàquet natural triturat.
  • 1 litre de caldo de verdures.
  • Oli, ferina, pebre i sal.
  • 1 culleradeta de sucre (per si el tomàquet és àcid).
  • Mig gotet de vi negre.
  • 1 fulla de llorer.
  • Pa per acompanyar.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Picar la ceba.
    2. Pelar la pastanaga i tallar-la a trossos petits.
    3. Pelar les patates i tallar-les a trossos mitjans.
    4. Posar una mica de farina a un plat.
  2. Enfarinar els daus de carn.
  3. A una paella fonda i gran (hi acabarem posant tots els ingredients, inclòs el litre de caldo) posar força oli i daurar els daus de carn enfarinats a forc alt.
  4. La farina que deixin anar les daus ajudarà després a espessir la salsa de l'estofat.
  5. Quan els daus estiguin daurats, treure'ls i reservar-los a un plat.
  6. Baixar el foc una mica.
  7. Fer la ceba a la paella.
  8. Si cal, anar afegint oli a la paella.
  9. Quan es comenci a daurar la ceba tirar-hi els trossos de pastanaga i remenar. Deixar que cogui una mica.
  10. Tirar també les patates i remenar. Deixar que cogui una mica.
  11. Tirar els daus de carn i remenar. Deixar que cogui una mica.
  12. Tirar el mig gotet de vi i deixar que s'evapori l'alcohol.
  13. Al cap d'uns minuts tirar 8 cullerades soperes de tomàquet natural triturat, remenar i deixar que cogui. Anar remenant de tant en tant.
  14. Tastar i si el tomàquet és àcid, tirar una culleradeta de sucre.
  15. Quan el tomàquet s'hagi fregit (uns 5 minuts) tirar tot el caldo de verdura, afegir la fulla de llorer, remenar i deixar que cogui a foc mitjà-baix una hora i quart aproximadament. Anar remenant de tant en tant.
  16. Si s'enganxa cal baixar el foc i/o remenar més sovint.
  17. A mesura que vagi reduint el caldo, anar baixant el foc.
  18. Quan el caldo hagi reduït servir amb una mica de pa.

Bon profit!

Comentaris