Fettuccine amb cloïsses

En l'entrada d'avui presentem una recepta senzilla però molt gustosa.

Fettuccine amb cloïsses:

Fettuccine amb cloïsses

Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 175 grams de fettuccine a l'ou.
  • 500 grams de cloïsses.
  • Mitja ceba gran (o una ceba petita).
  • Un pot de tomàquet natural triturat.
  • Mig gotet de vi blanc.
  • Sal, oli i pebre.


Elaboració:
  1. Posar les cloïsses amb aigua i sal per tal que deixin anar la sorra.
  2. A una olla mitjana, posar aigua a bullir i quan arrenqui el bull, tirar-hi els 175 grams de fettuccine i un raig d'oli.
  3. Picar la ceba a trossos petits.
  4. A una paella gran (hi acabarem posant els fettuccine) posar la ceba amb força oli i a foc mitjà. Anar remenant de tant en tant.
  5. Escorre les cloïsses i esbandir-les.
  6. Quan la ceba estigui feta, tirar-hi les cloïsses i pujar una mica el foc. Remenar de tant en tant.
  7. Quan les cloïsses estiguin obertes, tirar-hi el mig gotet de vi blanc
  8. Deixar que s'evapori l'alcohol del vi i tirar-hi el tomàquet. Remenar.
  9. Deixar que el tomàquet es cogui a foc mitjà-baix uns 5-10 minuts.
  10. Provar i corregir de sal si cal. Si la salsa està àcida es pot corregir amb una mica de sucre (mitja cullereta petita) i sal.
  11. Quan els fettuccine estiguin cuits escorre'ls bé i afegir-los a la paella.
  12. Remenar, tirar-hi una mica de pebre i quan estigui tot integrat, servir.
Aquesta mateixa recepta també queda molt bé amb fusillis (hèlixs).

Bon profit!

Comentaris