Pollastre al forn amb patates fregides

Avui presentem una recepta que preparava la meva besàvia i que primer la meva mare i més recentment jo, hem actualitzat i adaptat.

Pollastre al forn amb patates fregides:
Pollastre al forn amb patates fregides


Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 6 cuixetes de pollastre.
  • 3 patates mitjanes.
  • Un grapat d'ametlles torrades (unes 15).
  • Tres grans d'all grossos.
  • Vinagre de Mòdena.
  • Sal, oli i pebre.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients.
  2. A un vol petit triturar els grans d'all i quan estiguin esmicolats afegir força oli i vinagre de Mòdena.
  3. Remenar fins que la barreja s'integri.
  4. Salpebrar les cuixetes per ambdós costats.
  5. Amb una cullera untar el fons de la safata que anirà al forn amb una part de la barreja.
  6. Posar a la safata les 6 cuixetes de pollastre i amb la cullera tirar per sobre el que queda de la barreja. Amb la cara inferior de la cullera untar les cuixetes uniformement.
  7. Al mateix vol triturar les ametlles prèviament pelades.
  8. Tirar per sobre de les cuixetes les ametlles triturades.
  9. Posar al forn a uns 170 graus i deixar 25 minuts. 
  10. Girar les cuixetes i salpebrar-les. Deixar uns 20 minuts més.
  11. Pelar les patates, tallar-les a quadrats petits i fregir-les.
  12. Quan les cuixetes ja estiguin, servir-les a dos plats i tirar les patates a la safata on estaven les cuixetes (intentant no afegir més oli a la safata).
  13. Remenar bé i servir les patates als plats.
En comptes de cuixetes també es pot fer amb pit o d'altres parts del pollastre però les cuixes són la part que queda més tendre.

Bon profit!

Comentaris