Avui presentem una recepta molt dolça bizcocho de taronja amb cobertura de xocolata:
Ingredients:
Elaboració:
Ingredients:
- 3 ous mitjans.
- 1 sobre de llevat.
- 180 grams de farina.
- 120 grams de sucre.
- 2 taronges.
- 120 cl d'oli d'oliva.
- 25 grams de mantega (una pastilla petita).
- Mitja tauleta de xocolata de rebosteria fàcil de fondre.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Ratllar la pell de les taronges i exprimir-ne el suc.
- Barrejar la farina amb el llevat.
- A un bol gran, batre els ous.
- Quan estiguin batuts, i sense deixar de remenar, incorporar a poc a poc i en aquest ordre:
- El sucre.
- L'oli.
- El suc de taronja.
- La barreja de farina i llevat.
- Batre la barreja i afegir la pell ratllada de les taronges.
- Remoure la pasta fins que quedi homogènia. Reservar.
- Amb la mantega, untar el motllo que anirà al forn.
- Abocar una mica de farina al motllo i escampar-la fins que quedi tot cobert. Retirar la farina sobrant.
- Abocar la pasta al motllo i posar el recipient al forn.
- Encendre el forn, posar-lo a 190 graus i deixar-lo uns 20 minuts.
- Passat aquest temps, baixar a 150 graus col·locant el forn a posició inferior (que només escalfi per la part inferior per tal que no es dori més per sobre) i deixar-lo uns 15 minuts:
- O fins que es vegi que el bizcocho s'està començant a separar del motllo.
- Quan el bizcocho estigui llest, treure'l del forn i deixar refredar.
- Mentrestant, trossejar la mitja tauleta de xocolata i posar-la al microones per fondre segons instruccions.
- Treure el bizcocho del motllo i posar-lo a una safata o similar.
- Amb una cullera, recobrir el bizcocho amb la xocolata fosa i deixar refredar a temperatura ambient.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada