Bizcocho de taronja amb cobertura de xocolata

 Avui presentem una recepta molt dolça bizcocho de taronja amb cobertura de xocolata:
Bizcocho de taronja amb cobertura de xocolata


Ingredients:
  • 3 ous mitjans.
  • 1 sobre de llevat.
  • 180 grams de farina.
  • 120 grams de sucre.
  • 2 taronges.
  • 120 cl d'oli d'oliva.
  • 25 grams de mantega (una pastilla petita).
  • Mitja tauleta de xocolata de rebosteria fàcil de fondre.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Ratllar la pell de les taronges i exprimir-ne el suc.
    2. Barrejar la farina amb el llevat.
  2. A un bol gran, batre els ous.
  3. Quan estiguin batuts, i sense deixar de remenar, incorporar a poc a poc i en aquest ordre: 
    1. El sucre.
    2. L'oli.
    3. El suc de taronja.
    4. La barreja de farina i llevat.
  4. Batre la barreja i afegir la pell ratllada de les taronges.
  5. Remoure la pasta fins que quedi homogènia. Reservar.
  6. Amb la mantega, untar el motllo que anirà al forn.
  7. Abocar una mica de farina al motllo i escampar-la fins que quedi tot cobert. Retirar la farina sobrant.
  8. Abocar la pasta al motllo i posar el recipient al forn.
  9. Encendre el forn, posar-lo a 190 graus i deixar-lo uns 20 minuts.
  10. Passat aquest temps, baixar a 150 graus col·locant el forn a posició inferior (que només escalfi per la part inferior per tal que no es dori més per sobre) i deixar-lo uns 15 minuts:
    1. O fins que es vegi que el bizcocho s'està començant a separar del motllo.
  11. Quan el bizcocho estigui llest, treure'l del forn i deixar refredar.
  12. Mentrestant, trossejar la mitja tauleta de xocolata i posar-la al microones per fondre segons instruccions.
  13. Treure el bizcocho del motllo i posar-lo a una safata o similar.
  14. Amb una cullera, recobrir el bizcocho amb la xocolata fosa i deixar refredar a temperatura ambient.
Bon profit!

Comentaris