Esqueixada de bacallà

Ara que s'acosta el bon temps presentem una recepta molt fresca i lleugera.

Esqueixada de bacallà:
Esqueixada de bacallà


Ingredients (per a dues persones plat únic):
  • Un tomàquet.
  • Uns 450 grams de bacallà dessalat i, preferentment, sense espines (pot ser de la part de la cua o lloms).
  • Oli, sal, pebre i vinagre de Mòdena.
  • Un pessic d'orenga.
  • Un grapat d'olives negres d'Aragó (unes 15).

Elaboració:
  1. Treure la pell del bacallà (no l'aprofitarem) i trencar a trossos petits (trencant les fibres) col·locant-lo en pla que cobreixi el fons d'una safata o similar (que sigui gran).
  2. Ratllar el tomàquet i repartir-lo per sobre el bacallà.
  3. Treure el pinyol de les olives i aixafar-les a un bol petit.
  4. Afegir força oli, un rajolí de vinagre de Mòdena i el pessic d'orenga al bol i remenar fins que s'integri tot.
  5. Escampar la barreja per sobre el bacallà.
  6. Tirar-hi una mica de sal i pebre.
  7. Tapar la safata o similar i deixar a la nevera una hora aproximadament.
Bon profit!

Comentaris