Ara que s'acosta el bon temps presentem una recepta molt fresca i lleugera.
Esqueixada de bacallà:
Ingredients (per a dues persones plat únic):
Elaboració:
Esqueixada de bacallà:
Ingredients (per a dues persones plat únic):
- Un tomàquet.
- Uns 450 grams de bacallà dessalat i, preferentment, sense espines (pot ser de la part de la cua o lloms).
- Oli, sal, pebre i vinagre de Mòdena.
- Un pessic d'orenga.
- Un grapat d'olives negres d'Aragó (unes 15).
Elaboració:
- Treure la pell del bacallà (no l'aprofitarem) i trencar a trossos petits (trencant les fibres) col·locant-lo en pla que cobreixi el fons d'una safata o similar (que sigui gran).
- Ratllar el tomàquet i repartir-lo per sobre el bacallà.
- Treure el pinyol de les olives i aixafar-les a un bol petit.
- Afegir força oli, un rajolí de vinagre de Mòdena i el pessic d'orenga al bol i remenar fins que s'integri tot.
- Escampar la barreja per sobre el bacallà.
- Tirar-hi una mica de sal i pebre.
- Tapar la safata o similar i deixar a la nevera una hora aproximadament.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada