Fideus a la marinera

En l'entrada d'avui presentem una recepta que quedarà boníssima amb productes frescos però també amb congelats.

Fideus a la marinera:
Fideus a la marinera

Ingredients per a 4 persones plat únic:
  • 4 gambes.
  • 4 escamarlans.
  • 1 calamar mitjà.
  • 1 sèpia petita.
  • Uns 150 grams de cloïsses.
  • Un grapat de musclos sense closca.
  • 1 ceba mitjana-gran.
  • Un pot de tomàquet triturat.
  • Una mica de pimentón dolç (vermell).
  • Mitja copa de vi blanc.
  • 75 cl de caldo de peix.
  • Uns 250 grams de fideus per a fideuà.
  • Oli. 
  • Sal i sucre (si cal).

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Netejar la sípia i el calamar i tallar-los a trossos petits.
    2. Picar la ceba.
  2. A una paella gran (hi acabarem tirant tots els ingredients) fer les gambes i els escamarlans amb força oli i foc mitjà-alt.
  3. Aixafar els caps de les gambes i dels escamarlans per tal que deixin anar el suc.
  4. Quan estiguin daurats, treure'ls i reservar-los a un plat.
  5. Tirar la ceba a la paella i fer-la a foc mitjà.
  6. Quan la ceba està cuita tirar-hi els calamars i la sèpia.
  7. Remenar una mica i deixar que cogui a foc mitjà uns minuts, fins que el calamar i la sèpia estiguin fets.
  8. Tirar-hi els musclos i les cloïsses i pujar una mica el foc.
  9. Quan les cloïsses s'estiguin obrint, tirar-hi el vi i deixar que s'evapori l'alcohol.
  10. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, tirar-hi una cullerada petita de pimentón.
  11. Remenar i tirar-hi el tomàquet triturat, deixar coure uns 15 minuts.
    1. Tastar, i si el tomàquet és àcid, tirar-hi una cullerada petita de sucre.
  12. Tirar els fideus i remenar.
  13. Quan els fideus hagin absorbit el suc, tirar els 75 cl de caldo de peix i deixar que redueixi i que es coguin els fideus.
  14. Quan hagi reduït força tirar-hi les gambes i els escamarlans.
  15. Quan estiguin fets els fideus rectificar de sal si cal, deixar reposar uns 5 minuts i servir.

Bon profit!

Comentaris