En l'entrada d'avui presentem una recepta que quedarà boníssima amb productes frescos però també amb congelats.
Fideus a la marinera:
Ingredients per a 4 persones plat únic:
Bon profit!
Fideus a la marinera:
Ingredients per a 4 persones plat únic:
- 4 gambes.
- 4 escamarlans.
- 1 calamar mitjà.
- 1 sèpia petita.
- Uns 150 grams de cloïsses.
- Un grapat de musclos sense closca.
- 1 ceba mitjana-gran.
- Un pot de tomàquet triturat.
- Una mica de pimentón dolç (vermell).
- Mitja copa de vi blanc.
- 75 cl de caldo de peix.
- Uns 250 grams de fideus per a fideuà.
- Oli.
- Sal i sucre (si cal).
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar la sípia i el calamar i tallar-los a trossos petits.
- Picar la ceba.
- A una paella gran (hi acabarem tirant tots els ingredients) fer les gambes i els escamarlans amb força oli i foc mitjà-alt.
- Aixafar els caps de les gambes i dels escamarlans per tal que deixin anar el suc.
- Quan estiguin daurats, treure'ls i reservar-los a un plat.
- Tirar la ceba a la paella i fer-la a foc mitjà.
- Quan la ceba està cuita tirar-hi els calamars i la sèpia.
- Remenar una mica i deixar que cogui a foc mitjà uns minuts, fins que el calamar i la sèpia estiguin fets.
- Tirar-hi els musclos i les cloïsses i pujar una mica el foc.
- Quan les cloïsses s'estiguin obrint, tirar-hi el vi i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Quan s'hagi evaporat l'alcohol, tirar-hi una cullerada petita de pimentón.
- Remenar i tirar-hi el tomàquet triturat, deixar coure uns 15 minuts.
- Tastar, i si el tomàquet és àcid, tirar-hi una cullerada petita de sucre.
- Tirar els fideus i remenar.
- Quan els fideus hagin absorbit el suc, tirar els 75 cl de caldo de peix i deixar que redueixi i que es coguin els fideus.
- Quan hagi reduït força tirar-hi les gambes i els escamarlans.
- Quan estiguin fets els fideus rectificar de sal si cal, deixar reposar uns 5 minuts i servir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada