Gambots amb patates marineres

En l'entrada d'avui presentem una recepta que queda boníssima, fins i tot amb producte congelat.

Gambots amb patates marineres:
Gambots amb patates marineres

Ingredients (per a dues persones plat únic):
  • 4 gambots grans.
  • Unes 10-15 cloïsses.
  • Un grapat de musclos sense closca.
  • Una sèpia mitjana.
  • Un calamar mitjà.
  • Una ceba gran.
  • 0,75 litres de caldo de peix.
  • Uns 150 grams de tomàquet triturat.
  • 3 patates mitjanes.
  • Mig gotet de vi blanc.
  • Pebre, oli i pimentón.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Netejar la sèpia i el calamar i tallar a trossos petits.
    2. Picar la ceba fina.
    3. Pelar les patates i trencar-les a trossos mitjans (per cada tros fent un tall superficial i trencant la resta amb la ma).
  2. Fer els gambots a una paella gran, a foc mitjà-alt i amb força oli.
  3. Quan es comencin a daurar aixafar els caps per tal que deixin anar el suc.
  4. Quan estiguin daurats del tot reservar-los a un plat.
  5. Tirar la ceba a la paella i fer-la a foc mitjà (si cal afegir oli).
  6. Quan la ceba estigui, afegir el calamar i la sípia i pujar una mica el foc.
  7. Quan el calamar i la sèpia estiguin cuits tirar-hi els musclos i les cloïsses.
  8. Quan les petxines es comencin a obrir tirar el vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
  9. Havent evaporat l'alcohol tirar-hi una cullerada petita de pimentón i pebre.
  10. Remenar i tirar el tomàquet triturat.
  11. Quan el tomàquet hagi fregit tirem les patates.
  12. Coure a foc mitjà-alt uns minuts i tirar-hi els 0,75 litres de caldo de peix.
  13. Deixar reduir remenant de tant en tant.
  14. Quan hagi reduït força posar-hi els gambots i deixar reduir una mica més.
  15. Quan les patates estiguin cuites i el caldo de peix hagi reduït, apartar del foc i deixar reposar 5 minuts abans de servir.
    1. Si es vol que les patates es desfacin una mica més i que quedi força salsa, tirar-hi 0,25 litres més de caldo de peix i deixar coure uns 10-15 minuts més.

Bon profit!

Comentaris