En l'entrada d'avui presentem una recepta que queda boníssima, fins i tot amb producte congelat.
Gambots amb patates marineres:
Ingredients (per a dues persones plat únic):
Elaboració:
Bon profit!
Gambots amb patates marineres:
Ingredients (per a dues persones plat únic):
- 4 gambots grans.
- Unes 10-15 cloïsses.
- Un grapat de musclos sense closca.
- Una sèpia mitjana.
- Un calamar mitjà.
- Una ceba gran.
- 0,75 litres de caldo de peix.
- Uns 150 grams de tomàquet triturat.
- 3 patates mitjanes.
- Mig gotet de vi blanc.
- Pebre, oli i pimentón.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar la sèpia i el calamar i tallar a trossos petits.
- Picar la ceba fina.
- Pelar les patates i trencar-les a trossos mitjans (per cada tros fent un tall superficial i trencant la resta amb la ma).
- Fer els gambots a una paella gran, a foc mitjà-alt i amb força oli.
- Quan es comencin a daurar aixafar els caps per tal que deixin anar el suc.
- Quan estiguin daurats del tot reservar-los a un plat.
- Tirar la ceba a la paella i fer-la a foc mitjà (si cal afegir oli).
- Quan la ceba estigui, afegir el calamar i la sípia i pujar una mica el foc.
- Quan el calamar i la sèpia estiguin cuits tirar-hi els musclos i les cloïsses.
- Quan les petxines es comencin a obrir tirar el vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Havent evaporat l'alcohol tirar-hi una cullerada petita de pimentón i pebre.
- Remenar i tirar el tomàquet triturat.
- Quan el tomàquet hagi fregit tirem les patates.
- Coure a foc mitjà-alt uns minuts i tirar-hi els 0,75 litres de caldo de peix.
- Deixar reduir remenant de tant en tant.
- Quan hagi reduït força posar-hi els gambots i deixar reduir una mica més.
- Quan les patates estiguin cuites i el caldo de peix hagi reduït, apartar del foc i deixar reposar 5 minuts abans de servir.
- Si es vol que les patates es desfacin una mica més i que quedi força salsa, tirar-hi 0,25 litres més de caldo de peix i deixar coure uns 10-15 minuts més.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada