Seguint amb les receptes estiuenques, en presentem una de molt senzilla i perfecte com a entrant o acompanyament.
Ous farcits de tonyina:
Ingredients per a dues persones:
Elaboració:
Bon profit!
Ous farcits de tonyina:
Ingredients per a dues persones:
- 3 ous.
- 1 llauna de tonyina d'uns 65 grams al natural.
- Oli d'oliva gust suau.
- Pebre i sal.
Elaboració:
- A una olla amb aigua bullint posar 2 ous i deixar coure 13 minuts.
- Passats aquests minuts, posar-los en aigua freda i treure'ls la closca.
- Deixar-los una mica en aigua freda per refredar-los.
- Tallar per la meitat en llarg i amb una cullera de postres, treure'ls el rovell i posar-lo a un bol.
- Al bol, aixafar el rovell i afegir la tonyina esmicolada. Deixar refredar a la nevera tant la barreja com els ous tallats.
- Per fer la maionesa:
- A un recipient per triturar posar l'ou que ens queda, un bon pessic de sal i un dit d'oli.
- Posar la turmix al recipient i triturar a poc a poc sense moure la turmix.
- Anar afegint una mica d'oli i quan comenci a agafar textura de maionesa fer moviments suaus a munt i avall.
- Triturar fins que tinguem uns 0,25 litres de maionesa i la textura desitjada.
- Si es torna líquida és que s'ha tallat i cal tornar a començar amb el recipient ben net.
- Afegir 3 cullerades de postres de maionesa i pebre a la barreja de rovell i tonyina. Remenar fins que s'integri tot.
- Amb la cullera petita, farcir els ous. Decorar amb una mica més de pebre.
- Deixar refredar a la nevera un parell d'hores i servir fred.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada