Ous farcits de tonyina

Seguint amb les receptes estiuenques, en presentem una de molt senzilla i perfecte com a entrant o acompanyament.

Ous farcits de tonyina:
Ous farcits de tonyina




Ingredients per a dues persones:
  • 3 ous.
  • 1 llauna de tonyina d'uns 65 grams al natural.
  • Oli d'oliva gust suau.
  • Pebre i sal.

Elaboració:
  1. A una olla amb aigua bullint posar 2 ous i deixar coure 13 minuts.
  2. Passats aquests minuts, posar-los en aigua freda i treure'ls la closca.
  3. Deixar-los una mica en aigua freda per refredar-los.
  4. Tallar per la meitat en llarg i amb una cullera de postres, treure'ls el rovell i posar-lo a un bol.
  5. Al bol, aixafar el rovell i afegir la tonyina esmicolada. Deixar refredar a la nevera tant la barreja com els ous tallats.
  6. Per fer la maionesa:
    1. A un recipient per triturar posar l'ou que ens queda, un bon pessic de sal i un dit d'oli.
    2. Posar la turmix al recipient i triturar a poc a poc sense moure la turmix. 
    3. Anar afegint una mica d'oli i quan comenci a agafar textura de maionesa fer moviments suaus a munt i avall.
    4. Triturar fins que tinguem uns 0,25 litres de maionesa i la textura desitjada.
    5. Si es torna líquida és que s'ha tallat i cal tornar a començar amb el recipient ben net.
  7. Afegir 3 cullerades de postres de maionesa i pebre a la barreja de rovell i tonyina. Remenar fins que s'integri tot.
  8. Amb la cullera petita, farcir els ous. Decorar amb una mica més de pebre.
  9. Deixar refredar a la nevera un parell d'hores i servir fred.

Bon profit!

Comentaris