Magdalenes de xocolata

Avui farem una recepta molt dolça.

Magdalenes de xocolata:
Magdalenes de xocolata


Ingredients (per a 22 unitats):
  • 250 grams de farina.
  • 75 grams de cacau en pols.
  • 200 grams de sucre.
  • 10 cl d'oli d'oliva.
  • 10 cl de llet.
  • 1 sobre de llevat.
  • 4 ous.
  • 1 llimona.
  • 1 pessic de sal.

Per fer la recepta caldrà tenir motllos per a magdalenes que poden ser de silicona o en safata. Els motllos de paper es poden posar a dins dels de silicona (opcionalment) o dels espais de la safata (recomanat).

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Ratllar la pell de la llimona.
  2. A un bol gran, posar les clares dels 4 ous i a un altre més petit els rovells.
  3. Batre les clares fins que quedin blanques i amb força escuma.
  4. Tirar-hi el sucre a poc a poc i sense deixar de remenar.
  5. Batre els rovells i incorporar-los al bol gran sense deixar de remenar.
  6. Barrejar la farina amb el cacau en pols i el llevat, mirant de trencar els grumolls.
  7. Avocar la meitat de la barreja de farina, cacau i llevat al bol sense deixar de remenar.
  8. Afegir-hi la llet i remenar.
  9. Acabar d'afegir el que queda de la barreja.
  10. Afegir l'oli i remenar.
  11. Tirar-hi el pessic de sal i la llimona ratllada i remenar fins que quedi una pasta homogènia.
  12. Amb una cullera sopera (o amb una mànega pastissera si se'n té) omplir els motllos de magdalenes fins a una mica més de la meitat (que falti poc més d'un dit per omplir-los).
  13. Quan faltin uns 6 motllos per omplir, encendre el forn per tal que s'escalfi.
  14. Posar els motllos al forn, havent-lo precalentat i deixar coure 20 minuts.
  15. Quan estiguin les magdalenes, deixar refredar a temperatura ambient.

Bon profit!

Comentaris