Pollastre a la cassola amb xampinyons

En aquesta entrada presentem una recepta per sucar-hi pa.

Pollastre a la cassola amb xampinyons:
Pollastre a la cassola amb xampinyons

Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 6 cuixetes de pollastre.
  • Uns 200 grams de xampinyons.
  • Uns 180 grams de tomàquet trossejat.
  • 1 pastanaga gran.
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 grans d'all.
  • 1 fulla de llorer.
  • 2 dits d'un gotet de vi negre.
  • 0,5 litres de caldo de verdures.
  • 0,5 litres de caldo de carn.
  • Un grapat d'ametlles.
  • Pebre, oli i sal.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Filetejar i rentar molt bé els xampinyons.
    2. Picar la ceba fina.
    3. Tallar la pastanaga a trossos petits
    4. Aixafar amb un morter les ametlles a un bol.
    5. Salpebrar les cuixetes de pollastre.
  2. A una cassola o a una paella profunda fer les cuixetes de pollastre amb força oli i a foc mitjà-alt.
  3. Quan estiguin força daurades reservar-les a un plat.
  4. Tirar a la cassola la ceba i els grans d'all aixafats però sencers.
  5. Quan la ceba es comenci a daurar, tirar-hi la pastanaga.
  6. Remenar i deixar coure uns minuts.
  7. Tirar-hi els xampinyons, remenar i deixar que es coguin.
  8. Quan els xampinyons hagin deixat anar el suc, tirar-hi els dos dits de vi.
  9. Deixar evaporar l'alcohol.
  10. Tirar-hi el tomàquet trossejat i deixar que fregeixi.
  11. Quan el suc hagi reduït, afegir-hi les cuixetes de pollastre, remenar i deixar coure una mica.
  12. A un recipient a part, barrejar el mig litre de caldo de carn amb el mig litre de caldo de verdura.
  13. Tirar el litre de caldo a la cassola i afegir la fulla de llorer.
  14. Deixar que redueixi remenant de tant en tant i a foc mitjà alt.
    1. Si s'enganxa cal baixar el foc.
  15. Quan hagi reduït tirar-hi les ametlles picades, remenar i deixar que cogui un parell de minuts més.
  16. Servir.

Bon profit!

Comentaris