Mongetes blanques amb cloïsses

Avui prepararem una recepta que requereix força temps (unes 3 hores) però que val molt pena i no és gens complicada.

Mongetes blanques amb cloïsses:
Mongetes blanques amb cloïsses


Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 250 grams de mongetes blanques seques.
  • 500 grams de cloïsses.
  • 1 litre de caldo de verdures.
  • 1 litre de caldo de peix.
  • Mitja ceba gran.
  • 1 pebrot verd.
  • 4 branques de julivert.
  • 4 grans d'all.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 nap blanc.
  • Oli, pimentón dolç (vermell) i pebre.
  • 2 dits de vi blanc fi de Xerès.

Elaboració:
  1. Deixem en remull les mongetes seques 12 hores abans de començar la recepta (per exemple la nit anterior).
  2. Havent passat les 12 hores, preparem tots els ingredients:
    1. Pelem el nap i si és molt gran el tallem per la meitat.
    2. Netegem el pebrot talant-lo en dos trossos en llarg.
  3. A una olla gran hi posem a coure, barrejant-ho tot bé:
    1. Les mongetes (guardant l'aigua en què han estat en remull les 12 hores).
    2. El nap.
    3. El pebrot.
    4. La mitja ceba pelada i sencera.
    5. 2 grans d'all aixafats però sencers.
    6. 2 branques de julivert.
    7. La fulla de llorer.
    8. 3 cullerots de l'aigua en què han estat en remull les mongetes.
    9. Un bon raig d'oli.
    10. 0,5 litres de caldo de verdura i 0,5 del de peix.
  4. Ho deixem coure a la màxima temperatura fins que arrenqui a bullir 
  5. Baixem el foc i deixem coure anant remenant de tant en tant.
  6. Si veiem que el caldo redueix molt però la mongeta encara és dura, hi afegim més caldo de peix i de verdura en proporcions iguals.
  7. Al cap d'una hora i 40 minuts, aproximadament les mongetes han d'estar cuites.
  8. Posar les cloïsses en aigua i sal per tal que deixin anar la sorra.
  9. Apartar l'olla del foc i treure'n tots els ingredients excepte les mongetes i el llorer i triturar-los.
    1. Si la barreja queda molt espessa es pot aigualir amb els caldos de peix i verdura.
  10. A l'olla amb les mogetes, afegir pebre i una cullerada petita de pimentón. Remenar.
  11. Picar els 2 grans d'all que queden i les 2 branques de julivert.
  12. Posar els grans d'alls picats a una paella i daurar.
  13. Afegir les cloïsses ben esbandides i quan es comencin a obrir tirar els dos dits de vi.
  14. Quan hagi evaporat l'alcohol tirar-hi el julivert.
  15. Remenar i afegir les cloïsses a l'olla on tenim les mongetes.
  16. A la mateixa paella que hem fet les cloïsses, coure el puré/crema que hem preparat abans triturant els ingredients de l'olla.
  17. Deixar que cogui uns minuts i quan estigui incorporar-ho també a l'olla amb les mongetes.
  18. Posar l'olla al foc a temperatura mitjana-alta, remenar per tal que s'integri tot bé i deixar que cogui uns minuts.
  19. Quan estigui, deixar reposar 5 minuts i servir.
Bon profit!

Comentaris