Avui prepararem una recepta que requereix força temps (unes 3 hores) però que val molt pena i no és gens complicada.
Mongetes blanques amb cloïsses:
Ingredients per a dues persones plat únic:
Mongetes blanques amb cloïsses:
Ingredients per a dues persones plat únic:
- 250 grams de mongetes blanques seques.
- 500 grams de cloïsses.
- 1 litre de caldo de verdures.
- 1 litre de caldo de peix.
- Mitja ceba gran.
- 1 pebrot verd.
- 4 branques de julivert.
- 4 grans d'all.
- 1 fulla de llorer.
- 1 nap blanc.
- Oli, pimentón dolç (vermell) i pebre.
- 2 dits de vi blanc fi de Xerès.
- Deixem en remull les mongetes seques 12 hores abans de començar la recepta (per exemple la nit anterior).
- Havent passat les 12 hores, preparem tots els ingredients:
- Pelem el nap i si és molt gran el tallem per la meitat.
- Netegem el pebrot talant-lo en dos trossos en llarg.
- A una olla gran hi posem a coure, barrejant-ho tot bé:
- Les mongetes (guardant l'aigua en què han estat en remull les 12 hores).
- El nap.
- El pebrot.
- La mitja ceba pelada i sencera.
- 2 grans d'all aixafats però sencers.
- 2 branques de julivert.
- La fulla de llorer.
- 3 cullerots de l'aigua en què han estat en remull les mongetes.
- Un bon raig d'oli.
- 0,5 litres de caldo de verdura i 0,5 del de peix.
- Ho deixem coure a la màxima temperatura fins que arrenqui a bullir
- Baixem el foc i deixem coure anant remenant de tant en tant.
- Si veiem que el caldo redueix molt però la mongeta encara és dura, hi afegim més caldo de peix i de verdura en proporcions iguals.
- Al cap d'una hora i 40 minuts, aproximadament les mongetes han d'estar cuites.
- Posar les cloïsses en aigua i sal per tal que deixin anar la sorra.
- Apartar l'olla del foc i treure'n tots els ingredients excepte les mongetes i el llorer i triturar-los.
- Si la barreja queda molt espessa es pot aigualir amb els caldos de peix i verdura.
- A l'olla amb les mogetes, afegir pebre i una cullerada petita de pimentón. Remenar.
- Picar els 2 grans d'all que queden i les 2 branques de julivert.
- Posar els grans d'alls picats a una paella i daurar.
- Afegir les cloïsses ben esbandides i quan es comencin a obrir tirar els dos dits de vi.
- Quan hagi evaporat l'alcohol tirar-hi el julivert.
- Remenar i afegir les cloïsses a l'olla on tenim les mongetes.
- A la mateixa paella que hem fet les cloïsses, coure el puré/crema que hem preparat abans triturant els ingredients de l'olla.
- Deixar que cogui uns minuts i quan estigui incorporar-ho també a l'olla amb les mongetes.
- Posar l'olla al foc a temperatura mitjana-alta, remenar per tal que s'integri tot bé i deixar que cogui uns minuts.
- Quan estigui, deixar reposar 5 minuts i servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada