Avui presentem unes postres tradicionals del País Basc.
Pantxineta:
Ingredients:
Elaboració:
Aquestes postres consisteixen en dues làmines de pasta de full farcides de crema pastissera, de manera que primer farem la crema, la posarem a una de les làmines i finalment ho taparem amb l'altre.
Bon profit!
Pantxineta:
Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full rodones.
- 5 ous.
- 75 grams de sucre.
- 30 grams de farina de blat de moro refinada.
- 100 grams d'ametlla picada.
- 1 beina de vainilla.
- 0,5 litres de llet.
- Una mica més de sucre (a la recepta original es fa amb sucre glas però també es pot fer amb sucre normal).
Elaboració:
Aquestes postres consisteixen en dues làmines de pasta de full farcides de crema pastissera, de manera que primer farem la crema, la posarem a una de les làmines i finalment ho taparem amb l'altre.
- Preparar tots els ingredients:
- Picar els 100 grams d'ametlles.
- Obrir per la meitat la beina de vainilla.
- Separar 3 rovells d'ou a un bol gran i batre.
- Barrejar a un altre bol la farina i el sucre.
- Posar 0,4 litres de llet a una cassola i amb la beina de vainilla i posa a escalfar a foc mitjà-alt.
- Al bol on tenim els 3 rovells batuts, afegir sense deixar de remenar:
- La barreja de sucre i farina.
- 1 ou sencer.
- 0,1 litres de llet.
- Remenar fins que s'integri tot bé i afegir un cullerot de la llet que s'està escalfant al foc. Remenar.
- Quan estigui tot ben barrejat afegir-ho a la cassola on s'està escalfant la llet.
- Remenar-ho sense parar uns 5-10 minuts, fins que espesseixi.
- A mesura que es vagi espessint anar baixant una mica el foc.
- Quan estigui força espès, retirar del foc i treure la beina.
- Afegir-hi 50 grams de l'ametlla picada i deixar refredar a temperatura ambient remenant-ho de tant en tant.
- Quan s'hagi refredat (ha de quedar amb textura de crema pastissera) i estigui a temperatura ambient:
- Posar el forn a preescalfar a uns 200 graus.
- Estirar una de les làmines de pasta de full i posar-hi la crema a la part central, deixant uns dos dits de marge a la vora sense crema.
- Batre un ou i pintar la vora sense crema.
- Posar l'altre làmina de pasta de full a sobre i aixafar la vora amb una forquilla.
- Escampar els 50 grams restants d'ametlla picada per sobre i pintar amb una mica de l'ou batut.
- Posar al forn i deixar coure 30 minuts a 160 graus.
- Obrir el forn i posar-li una mica de sucre per sobre.
- Deixar coure 10 minuts més.
- Passats aquests minuts, treure del forn i deixar refredar a temperatura ambient:
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada