Amanida d'arròs amb tonyina i ou dur

En l'entrada d'avui presentem una recepta fresca i lleugera, perfecte pels dies en què faci més calor a l'estiu.

Amanida d'arròs amb tonyina i ou dur:
Amanida d'arròs amb tonyina i ou dur


Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 200 grams d'arròs.
  • 1 tomàquet d'amanida.
  • 2 ous.
  • 1 llauna de tonyina.
  • Un grapat d'olives negres d'Aragó (unes 15).
  • Vinagre de Mòdena, oli, pebre, orenga i sal.

Elaboració:
  1. Posar l'arròs a bullir uns 20 minuts.
  2. Posar els 2 ous també a bullir i deixar coure 13 minuts.
  3. Quan els ous estiguin cuits esbandir-los amb aigua freda i pelar-los.
  4. Quan l'arròs estigui, esbandir-lo amb aigua freda i quan estigui a temperatura ambient posar-lo a un bol.
  5. Ratllar els ous i afegir-los al bol amb l'arròs.
  6. Afegir també el tomàquet ratllat i la tonyina esmicolant-la.
  7. Treure el pinyol a les olives i posar-les a un recipient per triturar-les amb força oli, una mica de vinagre de Mòdena, sal i orenga. Triturar.
  8. Barrejar el contingut del bol (arròs, tonyina, ous i tomàquet) i amanir amb la vinagreta feta.
  9. Afegir-hi una mica de pebre i remenar per tal que s'integrin els ingredients.
  10. Deixar reposar a la nevera (havent-ho tapat) una hora com a mínim.

Bon profit!

Comentaris