La recepta que presentem avui és una variació de la paella en què l'arròs queda força més melós.
Arròs a la marinera:
Ingredients per a dues persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Arròs a la marinera:
Ingredients per a dues persones plat únic:
- 200 grams d'arròs.
- 4 gambots.
- 1 calamar gran.
- 1 sípia petita (podeu fer servir un parell de tires de potón).
- Un grapat de petxines.
- Un grapat de musclos.
- 1 ceba petita.
- Mig got de vi blanc (últimament ho faig amb vi negre i m'agrada més).
- 1L de caldo de peix.
- 400 grams de tomàquet natural triturat.
- Pimentón dolç (vermell).
- Oli i pebre.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar la sípia i el calamar i tallar-los a trossos mitjans.
- Esbandir molt bé les petxines (si són fresques s'han de deixar un parell d'hores en aigua amb sal).
- Picar la ceba.
- A una paella profunda i amb força oli posar els gambots a foc mitjà-alt.
- Quan es comencin a durar aixafar-los el cap per tal que deixin anar el suc i separar-los de la cua.
- Quan les cues estiguin daurades, treure del foc i reservar-les a un plat.
- Afegir la ceba a la paella i deixar que es dauri a foc mitjà.
- Quan la ceba estigui feta, tirar el calamar i la sípia trossejats i deixar coure.
- Una vegada estiguin cuits, afegir les petxines i els musclos i pujar una mica el foc.
- Quan les petxines es comencin a obrir, afegir el mig got de vi i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Havent evaporat l'alcohol, tirar una cullerada petita de pimentón i pebre.
- Remenar per tal que s'integri tot bé.
- Afegir el tomàquet natural triturat i deixar coure a foc mitjà amb la paella tapada. Remenar de tant en tant.
- Quan el tomàquet hagi sofregit, afegir l'arròs i remenar per tal que s'integri amb la resta d'ingredients.
- Quan l'arròs hagi absorbit els sucs, cobrir-ho amb el caldo de peix i remenar. Deixar coure a foc mitjà-alt remenant de tant en tant. Si veieu que s'enganxa, baixar una mica el foc.
- Anar provant l'arròs i afegir caldo fins que l'arròs estigui cuit.
- Un parell de minuts abans que estigui, afegir els gambots a la paella per tal que agafin temperatura.
- Quan l'arròs estigui cuit, treure del foc i deixar reposar un parell de minuts. Servir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada