Arròs a la marinera

La recepta que presentem avui és una variació de la paella en què l'arròs queda força més melós.

Arròs a la marinera:
Arroz a la marinera

Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 200 grams d'arròs.
  • 4 gambots.
  • 1 calamar gran.
  • 1 sípia petita (podeu fer servir un parell de tires de potón).
  • Un grapat de petxines.
  • Un grapat de musclos.
  • 1 ceba petita.
  • Mig got de vi blanc (últimament ho faig amb vi negre i m'agrada més).
  • 1L de caldo de peix.
  • 400 grams de tomàquet natural triturat.
  • Pimentón dolç (vermell).
  • Oli i pebre.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Netejar la sípia i el calamar i tallar-los a trossos mitjans.
    2. Esbandir molt bé les petxines (si són fresques s'han de deixar un parell d'hores en aigua amb sal).
    3. Picar la ceba.
  2. A una paella profunda i amb força oli posar els gambots a foc mitjà-alt.
  3. Quan es comencin a durar aixafar-los el cap per tal que deixin anar el suc i separar-los de la cua.
  4. Quan les cues estiguin daurades, treure del foc i reservar-les a un plat.
  5. Afegir la ceba a la paella i deixar que es dauri a foc mitjà.
  6. Quan la ceba estigui feta, tirar el calamar i la sípia trossejats i deixar coure.
  7. Una vegada estiguin cuits, afegir les petxines i els musclos i pujar una mica el foc.
  8. Quan les petxines es comencin a obrir, afegir el mig got de vi i deixar que s'evapori l'alcohol.
  9. Havent evaporat l'alcohol, tirar una cullerada petita de pimentón i pebre.
  10. Remenar per tal que s'integri tot bé.
  11. Afegir el tomàquet natural triturat i deixar coure a foc mitjà amb la paella tapada. Remenar de tant en tant.
  12. Quan el tomàquet hagi sofregit, afegir l'arròs i remenar per tal que s'integri amb la resta d'ingredients.
  13. Quan l'arròs hagi absorbit els sucs, cobrir-ho amb el caldo de peix i remenar. Deixar coure a foc mitjà-alt remenant de tant en tant. Si veieu que s'enganxa, baixar una mica el foc.
  14. Anar provant l'arròs i afegir caldo fins que l'arròs estigui cuit.
  15. Un parell de minuts abans que estigui, afegir els gambots a la paella per tal que agafin temperatura.
  16. Quan l'arròs estigui cuit, treure del foc i deixar reposar un parell de minuts. Servir.

Bon profit!

Comentaris