Tataki de salmó

Avui presentem una recepta oriental de peix, molt simple i gustosa.

Tataki de salmó:
Tataki de salmó

Ingredients per a dues persones:
  • 200 grams de salmó fresc de la part del llom (net i sense pell).
  • 10 cl de salsa de soja.
  • 1 cullerada de sucre moreno.
  • 2 raigs de mel.
  • 2 cullerades petites d'ous de truita.
  • 2 llesques fines de xapata.
  • 1 tomàquet de sucar.
  • Sal i oli d'oliva.

Elaboració:
  1. A una cassola petita posar la salsa de soja, el sucre i al mel a reduir a foc mitjà-baix, removent de tant en tant.
  2. Quan la barreja hagi reduït, apartar la cassola del foc i deixar refredar a temperatura ambient.
  3. Tallar els lloms de salmó en dues peces rectangulars i fer-ne trossos petits.
  4. A una paella a foc alt i amb una mica d'oli escampat, daurar els trossos pels cantons uns segons.
  5. Posar els trossos daurats a un plat (no s'han de coure pel centre) i posar-lo al congelador uns 30 minuts.
  6. Passats els 30 minuts, tallar el salmó a trossos fins i col·locar-los a una safata o similar.
  7. A cada tros de salmó posar alguns ous de truita i tirar per sobre una mica de la reducció de salsa de soja i posar-ne també a un costat de la safata.
  8. Tallar dues llesques fines de xapata i sucar-les amb tomàquet, afegint una mica d'oli i sal. 
  9. Posar les llesques a la safata on son els trossos de salmó.

Tataki de salmóBon profit!

Comentaris