Arròs de muntanya

Avui presentem una recepta d'arròs amb carn i bolets.

Arròs de muntanya:


Ingredients per a dues persones (plat únic):
  • 200 grams d'arròs bomba o rodó.
  • 1 botifarra fresca de pagès (o 2-3 salsitxes).
  • 1 morcilla de burgos (morcilla de ceba).
  • Uns 300 grams de costella de porc, tallada a trossos petits.
  • 100 grams de xampinyons laminats.
  • 5 grams de bolets deshidratats (en aquest cas n'hem fet servir un assortit).
  • Un parell de cullerades de ceba base per a sofregit (aquí en teniu la recepta).
  • 1,5 litres de caldo de verdures.
  • Oli d'oliva verge extra.

Elaboració:
  1. Netejar els xampinyons i tallar-los a trossos petits.
  2. Treure la pell de la botifarra i de la morcilla.
  3. A una paella alta, posar un bon raig d'oli a escalfar-se. Quan estigui calent, afegir els trossos de xampinyons i deixar coure fins que es comencin a daurar.
  4. Afegir al botifarra i la morcilla, trencant-les en trossos petits, així com les costelles. Remenar i deixar que la carn es dauri.
  5. Afegir les dues cullerades de ceba base per a sofregit, remenar i deixar coure uns minuts.
  6. Cobrir amb el caldo de verdures i afegir els bolets deshidratats.
  7. Deixar coure una hora aproximadament (anar afegint caldo si veiem que ens estem quedant sense).
  8. Passat aquest temps, la base de l'arròs ens ha de quedar amb el mínim volum de caldo (vigilar que no se'ns enganxi ni es cremi).
  9. Afegir els 200 grams d'arròs, remenem per tal que es barregi amb la resta d'ingredients, i cobrim amb 600 ml de caldo (el triple de caldo que d'arròs).
  10. Deixem coure 5 minuts, remenar i deixar coure 5 minuts més.
  11. Encenem el forn a 200ºC per tal que es preescalfi.
  12. Quan hagin passat els 10 minuts des que hem afegit l'arròs, remenem i el deixem coure 10 minuts sense remenar-lo més (per tal que es creï una capa de caldo per sobre i el socarrat al fons de la paella).
  13. Passats els 10 minuts (en total portarem 20 minuts de cocció de l'arròs), el posem al forn a màxima potència i en mode grill.
  14. Deixar coure 5 minuts i servir.

Aquesta recepta ha estat actualitzada recentment (14-04-2023), i us hem deixat el pas a pas a històries destacades del nostre compte d'Instagram @BonProfitBloc.


Bon profit!


Comentaris