Avui presentem una recepta d'arròs amb carn i bolets.
Arròs de muntanya:
Ingredients per a dues persones (plat únic):
Elaboració:
Bon profit!
Arròs de muntanya:
- 200 grams d'arròs bomba o rodó.
- 1 botifarra fresca de pagès (o 2-3 salsitxes).
- 1 morcilla de burgos (morcilla de ceba).
- Uns 300 grams de costella de porc, tallada a trossos petits.
- 100 grams de xampinyons laminats.
- 5 grams de bolets deshidratats (en aquest cas n'hem fet servir un assortit).
- Un parell de cullerades de ceba base per a sofregit (aquí en teniu la recepta).
- 1,5 litres de caldo de verdures.
- Oli d'oliva verge extra.
Elaboració:
- Netejar els xampinyons i tallar-los a trossos petits.
- Treure la pell de la botifarra i de la morcilla.
- A una paella alta, posar un bon raig d'oli a escalfar-se. Quan estigui calent, afegir els trossos de xampinyons i deixar coure fins que es comencin a daurar.
- Afegir al botifarra i la morcilla, trencant-les en trossos petits, així com les costelles. Remenar i deixar que la carn es dauri.
- Afegir les dues cullerades de ceba base per a sofregit, remenar i deixar coure uns minuts.
- Cobrir amb el caldo de verdures i afegir els bolets deshidratats.
- Deixar coure una hora aproximadament (anar afegint caldo si veiem que ens estem quedant sense).
- Passat aquest temps, la base de l'arròs ens ha de quedar amb el mínim volum de caldo (vigilar que no se'ns enganxi ni es cremi).
- Afegir els 200 grams d'arròs, remenem per tal que es barregi amb la resta d'ingredients, i cobrim amb 600 ml de caldo (el triple de caldo que d'arròs).
- Deixem coure 5 minuts, remenar i deixar coure 5 minuts més.
- Encenem el forn a 200ºC per tal que es preescalfi.
- Quan hagin passat els 10 minuts des que hem afegit l'arròs, remenem i el deixem coure 10 minuts sense remenar-lo més (per tal que es creï una capa de caldo per sobre i el socarrat al fons de la paella).
- Passats els 10 minuts (en total portarem 20 minuts de cocció de l'arròs), el posem al forn a màxima potència i en mode grill.
- Deixar coure 5 minuts i servir.
Aquesta recepta ha estat actualitzada recentment (14-04-2023), i us hem deixat el pas a pas a històries destacades del nostre compte d'Instagram @BonProfitBloc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada