Avui presentem una recepta pels més llaminers.
Brownie:
Ingredients:
Elaboració:
Bon profit!
Brownie:
Ingredients:
- 180 grams de xocolata per a postres fàcil de fondre.
- 170 grams de mantega.
- 150 grams de sucre.
- 80 grams de farina.
- 30 grams de nous.
- 4 ous.
- Sal.
- 1 llimona.
- Uns 10 grams de mantega més i una mica de farina per untar el motlle.
Elaboració:
- Tallar a trossos la xocolata i la mantega i posar-les a un bol a desfer-se al bany maria:
- Per fer el bany maria es posa a escalfar una olla amb aigua calenta a foc mitjà-alt (que s'escalfi però no arribi a bullir).
- A dins de l'olla es posa un bol més petit, però que no toqui al fons de l'olla, amb la xocolata i la mantega en aquest cas.
- Com que cal anar remenant és millor que el bol amb la xocolata i la mantega no quedi surant (que quedi encaixat dins de l'olla però que li toqui directament l'aigua).
- Amb aquest mètode aconseguim desfer la xocolata i la mantega sense que es cremin.
- Anar remenant per tal que es vagin fonent (trigarà uns 10 minuts).
- Quan s'hagin fos, apartar del foc i apartar també el bol de l'olla per tal que es vagi refredant una mica.
- Ratllar una mica de pell de llimona i afegir-la al bol amb la barreja de xocolata i mantega. Remenar.
- A un altre bol batre els 4 ous i afegir el sucre a poc a poc sense deixar de remenar.
- Quan els ous estiguin integrats amb el sucre, afegir amb un cullerot la barreja de xocolata i mantega:
- Com que les barreges estan a diferent temperatura, afegirem la xocolata amb la mantega a poc a poc a l'altre bol: Afegir un cullerot, remenar i quan estigui integrat, afegir el següent.
- Repetir fins que haguem incorporat a l'altre bol tota la barreja de xocolata i mantega.
- Quan estigui tot integrat, afegir una mica de sal i les nous picades a trossos grans.
- Afegir la farina a poc a poc i sense deixar de remenar.
- Quan la massa sigui homogènia, encendre el forn a 180 graus.
- Untar el motllo amb la mantega que queda i escampar-hi una mica de farina.
- Retirar la farina sobrant i evocar la massa al motllo.
- Posar al forn 45 minuts a 180 graus.
- Quan faltin 5 minuts, baixar la temperatura del forn a 150 graus.
- Quan ja estigui, treure'l del forn i deixar refredar a temperatura ambient.
- Es pot servir com a postres tallant-ne un tros i acompanyant-lo de gelat de vainilla.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada