Brownie

Avui presentem una recepta pels més llaminers.

Brownie:
Brownie


Ingredients:
  • 180 grams de xocolata per a postres fàcil de fondre.
  • 170 grams de mantega.
  • 150 grams de sucre.
  • 80 grams de farina.
  • 30 grams de nous.
  • 4 ous.
  • Sal.
  • 1 llimona.
  • Uns 10 grams de mantega més i una mica de farina per untar el motlle.

Elaboració:
  1. Tallar a trossos la xocolata i la mantega i posar-les a un bol a desfer-se al bany maria:
    1. Per fer el bany maria es posa a escalfar una olla amb aigua calenta a foc mitjà-alt (que s'escalfi però no arribi a bullir).
    2. A dins de l'olla es posa un bol més petit, però que no toqui al fons de l'olla, amb la xocolata i la mantega en aquest cas.
    3. Com que cal anar remenant és millor que el bol amb la xocolata i la mantega no quedi surant (que quedi encaixat dins de l'olla però que li toqui directament l'aigua).
    4. Amb aquest mètode aconseguim desfer la xocolata i la mantega sense que es cremin.
  2. Anar remenant per tal que es vagin fonent (trigarà uns 10 minuts).
  3. Quan s'hagin fos, apartar del foc i apartar també el bol de l'olla per tal que es vagi refredant una mica.
  4. Ratllar una mica de pell de llimona i afegir-la al bol amb la barreja de xocolata i mantega. Remenar.
  5. A un altre bol batre els 4 ous i afegir el sucre a poc a poc sense deixar de remenar.
  6. Quan els ous estiguin integrats amb el sucre, afegir amb un cullerot la barreja de xocolata i mantega:
    1. Com que les barreges estan a diferent temperatura, afegirem la xocolata amb la mantega a poc a poc a l'altre bol: Afegir un cullerot, remenar i quan estigui integrat, afegir el següent.
    2. Repetir fins que haguem incorporat a l'altre bol tota la barreja de xocolata i mantega.
  7. Quan estigui tot integrat, afegir una mica de sal i les nous picades a trossos grans.
  8. Afegir la farina a poc a poc i sense deixar de remenar.
  9. Quan la massa sigui homogènia, encendre el forn a 180 graus.
  10. Untar el motllo amb la mantega que queda i escampar-hi una mica de farina.
  11. Retirar la farina sobrant i evocar la massa al motllo.
  12. Posar al forn 45 minuts a 180 graus.
    Brownie
  13. Quan faltin 5 minuts, baixar la temperatura del forn a 150 graus.
  14. Quan ja estigui, treure'l del forn i deixar refredar a temperatura ambient.
  15. Es pot servir com a postres tallant-ne un tros i acompanyant-lo de gelat de vainilla.

Bon profit!

Comentaris