Peus de porc en salsa

La recepta d'avui requereix força temps de cocció (unes 3 hores) però val la pena i és molt senzilla de fer.

Peus de porc en salsa:
Peus de porc en salsa

Ingredients per a 2 persones (plat únic):
  • 2 peus de porc tallats per la meitat (4 meitats) i nets.
  • 400 grams de tomàquet natural triturat.
  • 1 pebrot verd.
  • 1 ceba petita.
  • 2 grans d'all.
  • 1 nyora assecada.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 cullerada de postres de pimentó dolç (vermell).
  • Sal, pebre, oli i sucre.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Esbandir els peus de porc.
    2. Picar la ceba i el pebrot.
    3. Aixafar els grans d'all.
  2. A una olla gran posar a daurar la ceba i els grans d'all sencers però aixefats.
  3. Quan la ceba es comenci a daurar, afegir també el pebrot i deixar coure.
  4. Afegir el tomàquet natural triturat i deixar que sofregeixi una mica.
  5. Quan la salsa de tomàquet hagi sofregit, tastar i si és àcida afegir una cullerada de postres de sucre.
  6. Afegir els peus de porc a l'olla i cobrir amb aigua.
  7. Afegir a l'olla la fulla de llorer, la nyora i una cullerada de postres de pimentó dolç.
  8. Deixar coure durant 3 hores a foc mitjà-alt. Remenar de tant en tant i anar afegint aigua per tal que els peus de porc sempre estiguin coberts.
  9. Passades les 3 hores els peus de porc han d'estar cuits i a l'olla ha de quedar una salsa força reduïda.
  10. Apartar l'olla del foc i treure els peus de porc. Tastar la salsa i rectificar de sal:
    1. Si la salsa encara ha de reduir, deixar-la coure més.
  11. Engegar el forn i posar-lo a 200 graus per tal que es vagi escalfant.
  12. Desossar els peus de porc per tal que siguin més fàcils de menjar i col·locar-los a una safata que pugui anar al forn. Afegir-los una mica de sal i pebre per sobre.
  13. Amb el forn escalfat posar-hi els peus de porc i deixar coure 10 minuts amb el forn a 200 graus (si es pot, posar el forn en mode ventilador).
  14. Mentrestant colar la salsa amb un colador de forat petit i un cullerot.
  15. Quan els peus de porc es comencin a daurar repartir-los en dos plats i tirar-hi salsa al gust per sobre.
  16. Acompanyar amb una mica de pa.

Bon profit!

Comentaris