La recepta d'avui requereix força temps de cocció (unes 3 hores) però val la pena i és molt senzilla de fer.
Peus de porc en salsa:
Ingredients per a 2 persones (plat únic):
Elaboració:
Bon profit!
Peus de porc en salsa:
Ingredients per a 2 persones (plat únic):
- 2 peus de porc tallats per la meitat (4 meitats) i nets.
- 400 grams de tomàquet natural triturat.
- 1 pebrot verd.
- 1 ceba petita.
- 2 grans d'all.
- 1 nyora assecada.
- 1 fulla de llorer.
- 1 cullerada de postres de pimentó dolç (vermell).
- Sal, pebre, oli i sucre.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Esbandir els peus de porc.
- Picar la ceba i el pebrot.
- Aixafar els grans d'all.
- A una olla gran posar a daurar la ceba i els grans d'all sencers però aixefats.
- Quan la ceba es comenci a daurar, afegir també el pebrot i deixar coure.
- Afegir el tomàquet natural triturat i deixar que sofregeixi una mica.
- Quan la salsa de tomàquet hagi sofregit, tastar i si és àcida afegir una cullerada de postres de sucre.
- Afegir els peus de porc a l'olla i cobrir amb aigua.
- Afegir a l'olla la fulla de llorer, la nyora i una cullerada de postres de pimentó dolç.
- Deixar coure durant 3 hores a foc mitjà-alt. Remenar de tant en tant i anar afegint aigua per tal que els peus de porc sempre estiguin coberts.
- Passades les 3 hores els peus de porc han d'estar cuits i a l'olla ha de quedar una salsa força reduïda.
- Apartar l'olla del foc i treure els peus de porc. Tastar la salsa i rectificar de sal:
- Si la salsa encara ha de reduir, deixar-la coure més.
- Engegar el forn i posar-lo a 200 graus per tal que es vagi escalfant.
- Desossar els peus de porc per tal que siguin més fàcils de menjar i col·locar-los a una safata que pugui anar al forn. Afegir-los una mica de sal i pebre per sobre.
- Amb el forn escalfat posar-hi els peus de porc i deixar coure 10 minuts amb el forn a 200 graus (si es pot, posar el forn en mode ventilador).
- Mentrestant colar la salsa amb un colador de forat petit i un cullerot.
- Quan els peus de porc es comencin a daurar repartir-los en dos plats i tirar-hi salsa al gust per sobre.
- Acompanyar amb una mica de pa.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada