Steak Tartar

La recepta que presentem avui és molt senzilla i gustosa.

Steak Tartar:
Steak Tartar

Ingredients per a dues persones:
  • 230 grams de filet de vedella (és important que sigui de bona qualitat).
  • 2 rovells d'ou.
  • 1 cullerada de postres de mostassa a l'antiga.
  • 2 cullerades de postres de salsa Lea Perrins.
  • 1 cullerada de postres de tabasco.
  • 15 tàperes petites.
  • 2 cogombrets.
  • Mitja escalunya (chalota).
  • Sal, oli i pebre.
  • 6-12 torrades petites.

Amb aquestes mesures no quedarà un Steak Tartar picant, si es volgués més picant s'incrementaria el nombre de cullerades de salsa Lea Perrins i de tabasco.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Picar a ganivet la carn.
    2. Picar l'escalunya, les tàperes i el cogombret.
    3. Separar els rovells d'ou.
  2. A un bol gran però amb el fons arrodonit i estret posar la cullerada de mostassa, una mica d'oli i els rovells d'ou.
  3. Remenar fins que s'integrin els ingredients.
  4. Afegir la salsa Lea Perrins i el tabasco, remenar. Si cal, afegir una mica més oli per lligar la salsa.
  5. Afegir l'escalunya, les tàperes i els cogombrets picats i remenar. Si cal, afegir una mica més d'oli.
  6. Quan estiguin tots els ingredients integrats afegir al bol la carn picada i tirar-hi sal i pebre.
  7. Remenar amb una forquilla i una cullera, trinxant la carn per tal que la salsa arribi a tots els trossos.
  8. Deixar reposar uns 15 minuts a la nevera.
  9. A un plat petit col·locar un cèrcol d'emplatar i omplir-lo amb la meitat del Tartar. 
  10. Retirar el cèrcol i acompanyar amb 3-6 torrades petites per untar.
  11. Repetir amb la resta del Tartar a un altre plat.

Bon profit!

Comentaris