En aquesta entrada presentem una recepta refrescant, lleugera i perfecta per a l'estiu.
Gaspatxo:
Ingredients per a 4 persones:
Elaboració:
Bon profit!
Gaspatxo:
Ingredients per a 4 persones:
- 6 tomàquets mitjans i carnosos (tipus pera o de branca).
- 1 pebrot verd petit.
- 1 pebrot vermell petit.
- 1 ceba tendre petita.
- 1 gra d'all.
- Un tros de pa sec (uns 100 grams).
- 20 cl d'oli d'oliva.
- 2 cullerades soperes de vinagre de Jerez.
- 1 cullerada de postres de pimentó dolç (vermell), sal i pebre.
Elaboració:
- Omplir un plat de sopa amb aigua i posar-hi el pa tallat en 4 trossos.
- Tallar la ceba tendre a trossos petits i posar-la a un recipient gran per triturar (pot ser una olla).
- Afegir al recipient un tros del pebrot verd (70 grams) i del pebrot vermell (també 50 grams) tallats a trossos petits (havent-los netejat i tret les llavors).
- Afegir-hi el gra d'all pelat i tallat a trossos.
- Posar-hi els tomàquets nets i tallats a trossos.
- Afegir-hi el pa remullat i l'aigua que hagi quedat al plat.
- Posar-hi 20 cl d'oli d'oliva i 2 cullerades soperes de vinagre de Jerez.
- Afegir-hi dos pessics de sal i una cullerada de postres de pimentó dolç.
- Triturar la barreja fins que quedi amb textura líquida. Afegir una mica d'aigua (uns 10 cl o fins que s'obtingui la textura desitjada.
- Tastar i rectificar de sal.
- Colar amb un colador de forat petit i un cullerot.
- Deixar refredar unes hores a la nevera.
- A l'hora de servir:
- Tallar a trossos petits un tros del pebrot vermell i un del verd.
- Posar el gaspatxo a un plat de sopa.
- Tirar una mica de pebre per sobre del gaspatxo, uns trossos de pebrot verd i de vermell i unes gotes d'oli.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada