Gaspatxo

En aquesta entrada presentem una recepta refrescant, lleugera i perfecta per a l'estiu.

Gaspatxo:
Gaspatxo


Ingredients per a 4 persones:
  • 6 tomàquets mitjans i carnosos (tipus pera o de branca).
  • 1 pebrot verd petit.
  • 1 pebrot vermell petit.
  • 1 ceba tendre petita.
  • 1 gra d'all.
  • Un tros de pa sec (uns 100 grams).
  • 20 cl d'oli d'oliva.
  • 2 cullerades soperes de vinagre de Jerez.
  • 1 cullerada de postres de pimentó dolç (vermell), sal i pebre.

Elaboració:
  1. Omplir un plat de sopa amb aigua i posar-hi el pa tallat en 4 trossos.
  2. Tallar la ceba tendre a trossos petits i posar-la a un recipient gran per triturar (pot ser una olla).
  3. Afegir al recipient un tros del pebrot verd (70 grams) i del pebrot vermell (també 50 grams) tallats a trossos petits (havent-los netejat i tret les llavors).
  4. Afegir-hi el gra d'all pelat i tallat a trossos.
  5. Posar-hi els tomàquets nets i tallats a trossos.
  6. Afegir-hi el pa remullat i l'aigua que hagi quedat al plat.
  7. Posar-hi 20 cl d'oli d'oliva i 2 cullerades soperes de vinagre de Jerez.
  8. Afegir-hi dos pessics de sal i una cullerada de postres de pimentó dolç.
  9. Triturar la barreja fins que quedi amb textura líquida. Afegir una mica d'aigua (uns 10 cl o fins que s'obtingui la textura desitjada. 
  10. Tastar i rectificar de sal.
  11. Colar amb un colador de forat petit i un cullerot.
  12. Deixar refredar unes hores a la nevera.
  13. A l'hora de servir: 
    1. Tallar a trossos petits un tros del pebrot vermell i un del verd.
    2. Posar el gaspatxo a un plat de sopa.
    3. Tirar una mica de pebre per sobre del gaspatxo, uns trossos de pebrot verd i de vermell i unes gotes d'oli.

Bon profit!

Comentaris