En aquesta entrada presentem una recepta tradicional de pasta amb carn de vedella.
Lasanya de carn:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Lasanya de carn:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
- 400 grams de carn picada de vedella.
- 1 pot de tomàquet fregit d'uns 350 grams.
- 1 ceba mitjana.
- 2 dits de vi negre d'un got petit.
- 8 plaques de pasta per lasanya precuinades.
- 0,5 litres de llet (semidesnatada o sencera).
- 2 bones cullerades soperes de farina.
- 1 paquet petit de formatge emmental ratllat per gratinar.
- Mitja fulla de llorer.
- Sal, oli i pebre.
Elaboració:
- Pelar i picar la ceba.
- Posar-la a coure a una paella a foc mitjà-alt.
- Quan la ceba estigui daurada, afegir-hi la carn picada amb una mica de sal i deixar coure.
- A una olla anirem fent la beixamel:
- Posar 4 cullerades soperes d'oli i deixar escalfar a foc mitjà.
- Quan l'oli estigui calent, tirar-hi les dues cullerades soperes de farina, sense deixar de remenar.
- Quan la farina s'hagi integrat completament amb l'oli, tirar-hi a poc a poc i sense deixar de remenar la meitat de la llet.
- Quan veiem que està espessint, afegir-hi el que queda de llet. Anar remenant.
- Deixar coure un mínim de 15 minuts remenant freqüentment, fins a obtenir la textura desitjada.
- Si s'enganxa és que tenim el foc massa alt i/o que hem de remenar més sovint.
- Quan veiem que està agafant textura de beixamel tastar i rectificar de sal.
- Quan la carn s'hagi daurat una mica, afegir els 2 dits de vi negre i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Posar les 8 plaques de lasanya en aigua durant 15 minuts (o segons instruccions del seu envàs).
- Quan s'hagi evaporat l'alcohol de la paella amb la carn, afegirem la salsa de tomàquet, la mitja fulla de llorer i pebre, remenarem i deixarem coure uns minuts.
- Passats els 15 minuts que les plaques de lasanya són en remull, les traurem de l'aigua i les posarem en paper de cuina per tal que s'assequin.
- Quan la salsa estigui a punt, apagar el foc però deixar-la a sobre mentre acabem de fer la beixamel.
- Tenint ja també a punt la beixamel, posem el forn al màxim a preescalfar i muntem les lasanyes:
- A un recipient que pugui anar al forn hi escampem una mica de la salsa pel fons.
- Posem dues plaques a mode de bases de les lasanyes (una al costat de l'altre).
- Hi escampem per sobre una part de la salsa de tomàquet amb carn.
- Posem a sobre una placa més per cada lasanya i hi escampem salsa.
- Posem una altra placa a cadascuna i hi escampem salsa per sobre.
- I tapem amb la darrera placa de cadascuna.
- Afegim la beixamel per sobre de les dues lasanyes de manera que caigui pels costats.
- Escampem dos grapadets de formatge per sobre de cada lasanya.
- Quan el forn estigui calent hi posem les lasanyes a coure uns 12 minuts.
- Passat aquest temps, posem el forn en modalitat gratinar i ho deixem 5 minuts més.
- Ho traiem del forn i ho servim en dos plats.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada