Lasanya de carn

En aquesta entrada presentem una recepta tradicional de pasta amb carn de vedella.

Lasanya de carn:
Lasanya de carn

Ingredients per a 2 persones plat únic:
  • 400 grams de carn picada de vedella.
  • 1 pot de tomàquet fregit d'uns 350 grams.
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 dits de vi negre d'un got petit.
  • 8 plaques de pasta per lasanya precuinades.
  • 0,5 litres de llet (semidesnatada o sencera).
  • 2 bones cullerades soperes de farina.
  • 1 paquet petit de formatge emmental ratllat per gratinar.
  • Mitja fulla de llorer.
  • Sal, oli i pebre.

Elaboració:
  1. Pelar i picar la ceba.
  2. Posar-la a coure a una paella a foc mitjà-alt.
  3. Quan la ceba estigui daurada, afegir-hi la carn picada amb una mica de sal i deixar coure.
  4. A una olla anirem fent la beixamel: 
    1. Posar 4 cullerades soperes d'oli i deixar escalfar a foc mitjà.
    2. Quan l'oli estigui calent, tirar-hi les dues cullerades soperes de farina, sense deixar de remenar.
    3. Quan la farina s'hagi integrat completament amb l'oli, tirar-hi a poc a poc i sense deixar de remenar la meitat de la llet.
    4. Quan veiem que està espessint, afegir-hi el que queda de llet. Anar remenant.
    5. Deixar coure un mínim de 15 minuts remenant freqüentment, fins a obtenir la textura desitjada. 
    6. Si s'enganxa és que tenim el foc massa alt i/o que hem de remenar més sovint.
    7. Quan veiem que està agafant textura de beixamel tastar i rectificar de sal.
  5. Quan la carn s'hagi daurat una mica, afegir els 2 dits de vi negre i deixar que s'evapori l'alcohol.
  6. Posar les 8 plaques de lasanya en aigua durant 15 minuts (o segons instruccions del seu envàs).
  7. Quan s'hagi evaporat l'alcohol de la paella amb la carn, afegirem la salsa de tomàquet, la mitja fulla de llorer i pebre, remenarem i deixarem coure uns minuts.
  8. Passats els 15 minuts que les plaques de lasanya són en remull, les traurem de l'aigua i les posarem en paper de cuina per tal que s'assequin.
  9. Quan la salsa estigui a punt, apagar el foc però deixar-la a sobre mentre acabem de fer la beixamel.
  10. Tenint ja també a punt la beixamel, posem el forn al màxim a preescalfar i muntem les lasanyes:
    1. A un recipient que pugui anar al forn hi escampem una mica de la salsa pel fons.
    2. Posem dues plaques a mode de bases de les lasanyes (una al costat de l'altre).
    3. Hi escampem per sobre una part de la salsa de tomàquet amb carn.
    4. Posem a sobre una placa més per cada lasanya i hi escampem salsa.
    5. Posem una altra placa a cadascuna i hi escampem salsa per sobre.
    6. I tapem amb la darrera placa de cadascuna.
    7. Afegim la beixamel per sobre de les dues lasanyes de manera que caigui pels costats.
    8. Escampem dos grapadets de formatge per sobre de cada lasanya.
  11. Quan el forn estigui calent hi posem les lasanyes a coure uns 12 minuts.
  12. Passat aquest temps, posem el forn en modalitat gratinar i ho deixem 5 minuts més.
  13. Ho traiem del forn i ho servim en dos plats.

Bon profit!

Comentaris