Tagliatelle a la tinta de sèpia

La recepta que presentem avui és per fer-la amb material ben fresc.

Tagliatelle a la tinta de sèpia:
Tagliatelle a la tinta de sèpia

Ingredients per a 2 persones plat únic:
  • 200 grams de tagliatelles a la tinta de sèpia (negres).
  • 1 calamar gran.
  • 1 sèpia mitjana.
  • 250 grams de cloïsses.
  • 2 grans d'all.
  • 2 dits de vi blanc.
  • Oli.

Elaboració:
  1. Posar les cloïsses en aigua amb sal per tal que deixin anar la sorra.
  2. Posar una olla amb aigua calenta a bullir.
  3. Netejar la sípia i el calamar i tallar-los a trossos rectangulars i petits.
  4. Quan l'aigua de l'olla bulli, posar-hi els tagliatelles.
  5. Picar els 2 grans d'all. Posar-los a daurar a una paella gran i amb un bon raig d'oli.
  6. Quan els grans d'all es comencin a daurar, afegir els trossos de calamar i sèpia i deixar coure.
  7. Esbandir les cloïsses i quan el calamar i la sèpia estiguin cuits afegir-les a la paella.
  8. Quan les cloïsses es comencin a obrir, afegir els 2 dits de vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
  9. Quan els tagliatelles estiguin cuits treure'ls de l'aigua bullint i posar-los a la paella.
  10. Deixar coure un parell de minuts a foc mitjà-alt i havent remenat per tal que els tagliatelles absorbeixin el suc.

Bon profit!

Comentaris