La recepta que presentem avui es pot fer amb diferents tipus de bolets. Normalment es fa amb moixernons però nosaltres proposem una versió amb rossinyols i trompetes de la mort.
Fricandó amb rossinyols i trompetes de la mort:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Fricandó amb rossinyols i trompetes de la mort:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
- 300 grams de filets de vedella.
- 200 grams de rossinyols.
- 100 grams de trompetes de la mort.
- 0,5 litres de caldo de verdures.
- 2 tomàquets.
- 1 ditet de vi blanc.
- 1 ceba.
- 1 pastanaga gran.
- 1 fulla petita de llorer.
- 1 gra d'all.
- Un tros de pa torrat (per exemple un bastonet).
- 4 trossos de nou.
- Pebre, sal i oli. Sucre.
- Farina.
Elaboració:
- Netejar molt bé els bolets.
- Picar la ceba.
- Pelar i tallar la pastanaga a trossos petits.
- Ratllar els tomàquets.
- Enfarinar els filets de vedella i coure'ls a una paella. Quan estiguin daurats reservar-los a un plat.
- A una altra paella que sigui fonda, posar a coure la ceba a foc mitjà-baix.
- Quan al ceba estigui daurada, afegir la pastanaga i pujar una mica el foc.
- Afegir els rossinyols i les trompetes de la mort. Deixar coure.
- Afegir el ditet de vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Quan s'hagi evaporat l'alcohol, afegir els tomàquets ratllats i deixar sofregir.
- Tastar: si el tomàquet és àcid afegir mitja cullerada de postres de sucre i una mica de sal.
- Passats uns minuts posar la carn a la paella i cobrir-ho amb el mig litre de caldo de verdura i aigua.
- Afegir la fulla de llorer i pebre. Deixar coure 1 hora remenant de tant en tant.
- A un recipient picar el gra d'all, les nous i el pa torrat. Afegir-hi un rajolí d'oli i una mica del caldo de la paella.
- Quan faltin uns 5-10 minuts de cocció afegir la picada, remenar i deixar que acabi de coure.
- Provar i rectificar de sal.
- Deixar reposar fora del foc un parell de minuts i servir amb una mica de pa.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada