Fricandó amb rossinyols i trompetes de la mort

La recepta que presentem avui es pot fer amb diferents tipus de bolets. Normalment es fa amb moixernons però nosaltres proposem una versió amb rossinyols i trompetes de la mort.

Fricandó amb rossinyols i trompetes de la mort:
Fricandó amb rossinyols i trompetes de la mort

Ingredients per a 2 persones plat únic:
  • 300 grams de filets de vedella.
  • 200 grams de rossinyols.
  • 100 grams de trompetes de la mort.
  • 0,5 litres de caldo de verdures.
  • 2 tomàquets.
  • 1 ditet de vi blanc.
  • 1 ceba.
  • 1 pastanaga gran.
  • 1 fulla petita de llorer.
  • 1 gra d'all.
  • Un tros de pa torrat (per exemple un bastonet).
  • 4 trossos de nou.
  • Pebre, sal i oli. Sucre.
  • Farina.

Elaboració:
  1. Netejar molt bé els bolets.
  2. Picar la ceba.
  3. Pelar i tallar la pastanaga a trossos petits.
  4. Ratllar els tomàquets.
  5. Enfarinar els filets de vedella i coure'ls a una paella. Quan estiguin daurats reservar-los a un plat.
  6. A una altra paella que sigui fonda, posar a coure la ceba a foc mitjà-baix.
  7. Quan al ceba estigui daurada, afegir la pastanaga i pujar una mica el foc.
  8. Afegir els rossinyols i les trompetes de la mort. Deixar coure.
  9. Afegir el ditet de vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
  10. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, afegir els tomàquets ratllats i deixar sofregir.
    1. Tastar: si el tomàquet és àcid afegir mitja cullerada de postres de sucre i una mica de sal.
  11. Passats uns minuts posar la carn a la paella i cobrir-ho amb el mig litre de caldo de verdura i aigua. 
  12. Afegir la fulla de llorer i pebre. Deixar coure 1 hora remenant de tant en tant.
  13. A un recipient picar el gra d'all, les nous i el pa torrat. Afegir-hi un rajolí d'oli i una mica del caldo de la paella.
  14. Quan faltin uns 5-10 minuts de cocció afegir la picada, remenar i deixar que acabi de coure.
  15. Provar i rectificar de sal.
  16. Deixar reposar fora del foc un parell de minuts i servir amb una mica de pa.

Bon profit!

Comentaris