Avui presentem una recepta de dolços típics de la Castanyada.
Panellets:
Ingredients per a uns 43 panellets:
Elaboració:
Bon profit!
Panellets:
Ingredients per a uns 43 panellets:
- 0,5 kg d'ametlla molta.
- 0,5 kg de sucre.
- 200 grams de patata pelada.
- 100 grams de pinyons.
- 100 grams d'ametlles.
- 50 grams de xocolata a filets.
- 1 llimona.
- 1 ou.
- sal.
Elaboració:
- Pelar la patata i tallar-la a trossos petits. Posar-la a bullir en aigua i amb una mica de sal.
- Picar les ametlles.
- Ratllar la pell de la llimona.
- Separar el rovell de l'ou de la clara reservant-los.
- Quan la patata estigui cuita escórrer-la i remullar-la una mica amb aigua freda.
- Amb la patata encara calenta, posar-la a un bol gran i aixafar-la amb una forquilla.
- Afegir el sucre i remenar fins que s'integri amb la patata.
- Afegir l'ametlla molta a poc a poc i remenant.
- Afegir el rovell de l'ou i la pell de llimona rallada.
- Remenar fins que s'integri i retirar la massa del bol per posar-la a una superfície plana (de marbre o similar).
- Amassar fins que la massa quasi no s'enganxi als dits, sigui homogènia i es pugui manipular bé.
- Fer boles petites de massa i posar-les a una safata.
- Decorar les boles amb pinyons, ametlla picada o xocolata i posar-les a una safata que pugui anar al forn.
- Posar el forn a pre-escalfar a 180 graus.
- Amb la clara d'ou i un pinzell, pintar les boles.
- Quan el forn estigui calent, posar els panellets al forn i deixar coure uns 15 minuts.
- Deixar refredar a temperatura ambient.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada