Panellets

Avui presentem una recepta de dolços típics de la Castanyada.

Panellets:
Panellets


Ingredients per a uns 43 panellets:
  • 0,5 kg d'ametlla molta.
  • 0,5 kg de sucre.
  • 200 grams de patata pelada.
  • 100 grams de pinyons.
  • 100 grams d'ametlles.
  • 50 grams de xocolata a filets.
  • 1 llimona.
  • 1 ou.
  • sal.

Elaboració:
  1. Pelar la patata i tallar-la a trossos petits. Posar-la a bullir en aigua i amb una mica de sal.
  2. Picar les ametlles.
  3. Ratllar la pell de la llimona.
  4. Separar el rovell de l'ou de la clara reservant-los.
  5. Quan la patata estigui cuita escórrer-la i remullar-la una mica amb aigua freda.
  6. Amb la patata encara calenta, posar-la a un bol gran i aixafar-la amb una forquilla.
  7. Afegir el sucre i remenar fins que s'integri amb la patata.
  8. Afegir l'ametlla molta a poc a poc i remenant.
  9. Afegir el rovell de l'ou i la pell de llimona rallada.
  10. Remenar fins que s'integri i retirar la massa del bol per posar-la a una superfície plana (de marbre o similar).
  11. Amassar fins que la massa quasi no s'enganxi als dits, sigui homogènia i es pugui manipular bé.
  12. Fer boles petites de massa i posar-les a una safata.
  13. Decorar les boles amb pinyons, ametlla picada o xocolata i posar-les a una safata que pugui anar al forn.
  14. Posar el forn a pre-escalfar a 180 graus.
  15. Amb la clara d'ou i un pinzell, pintar les boles.
  16. Quan el forn estigui calent, posar els panellets al forn i deixar coure uns 15 minuts.
  17. Deixar refredar a temperatura ambient.

Bon profit!

Comentaris