En l'entrada d'avui proposem una variant de les senzilles mongetes verdes saltejades amb pernil.
Mongetes verdes saltejades amb ou escalfat:
Ingredients per a 2 persones (plat únic):
Elaboració:
Bon profit!
Mongetes verdes saltejades amb ou escalfat:
Ingredients per a 2 persones (plat únic):
- 200 grams de mongetes verdes planes i grans.
- 140 grams de pernil salat tallat a daus petits.
- 2 ous.
- Mitja ceba gran.
- Oli, pebre i vinagre de Jerez.
Elaboració:
- Posar aigua calenda a una olla gran i posar-la al foc a màxima temperatura fins que bulli.
- Treure les puntes de les mongetes i la tira vertical dels costats amb un pelador de patates. Tallar-les a trossos petits i posar-los a l'olla.
- Quan les mongetes estiguin treure-les de l'olla sense llençar l'aigua ni treure l'olla del foc.
- Picar la mitja ceba i posar-la a coure a foc mitjà baix.
- A un bol, posar paper film (el transparent) i unes gotes d'oli i una del vinagre.
- Posar un ou a dins el bol amb el paper film i fer una bosseta. Tancar-la amb un cordill o una pinça. Repetir per l'altre ou.
- Quan l'aigua de l'olla torni a bullir posar les bossetes amb els ous i deixar-les coure 4 minuts.
- Quan la ceba estigui cuita, afegir-hi el pernil, una mica de pebre, remenar i deixar coure.
- Passats els 4 minuts, treure les bossetes de l'aigua i deixar refredar.
- Quan el pernil també estigui cuit, afegir-hi les mongetes, remenar i deixar coure uns minuts.
- Havent passat aquest temps, servir a dos plats i posar un ou a cadascun (vigilant que no es trenquin).
- Quan el plat sigui a taula, fer una obertura als ous amb un ganivet amb punta.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada