Amb l'entrada d'avui encetem una nova categoria de receptes: Torrades.
Xapata amb pebrot escalivat i tonyina:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Xapata amb pebrot escalivat i tonyina:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
- 1 xapata mitjana.
- 1 pebrot vermell.
- 1 llauna de tonyina en conserva al natural.
- 14 olives negres d'Aragó.
- Mitja ceba mitjana.
- Sal, oli, pebre i orenga.
Elaboració:
- Netejar el pebrot i posar-lo a escalivar al forn 1 hora a 180 graus.
- Girar-lo de tant en tant.
- Quan el pebrot estigui escalivat, treure'l del forn i posar-lo a un bol tapat (així serà més fàcil pelar-lo després), deixar refredar a temperatura ambient.
- Quan el pebrot ja s'hagi refredat, picar la ceba i fer-la a una paella. Reservar-la.
- Pelar el pebrot traient-li també les llavors i posar-lo a un bol.
- Afegir la tonyina esmicolada, la ceba i les olives sense pinyol.
- Amb una forquilla i un ganivet anar remenant i tallant la barreja per tal que s'integrin els ingredients i quedin a trossos petits.
- Afegir un rajolí d'oli, pebre, una mica d'orenga i sal al gust. Remenar.
- Deixar refredar a la nevera uns 30 minuts.
- Passat aquest temps, tallar la xapata per la meitat en llarg i torrar-la. Sucar les llesques amb tomàquet afegint sal i oli.
- Repartir la barreja per les dues llesques.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada