Xapata amb pebrot escalivat i tonyina

Amb l'entrada d'avui encetem una nova categoria de receptes: Torrades.

Xapata amb pebrot escalivat i tonyina:
Xapata amb pebrot escalivat i tonyina


Ingredients per a 2 persones plat únic:
  • 1 xapata mitjana.
  • 1 pebrot vermell.
  • 1 llauna de tonyina en conserva al natural.
  • 14 olives negres d'Aragó.
  • Mitja ceba mitjana.
  • Sal, oli, pebre i orenga.

Elaboració:
  1. Netejar el pebrot i posar-lo a escalivar al forn 1 hora a 180 graus.
  2. Girar-lo de tant en tant.
  3. Quan el pebrot estigui escalivat, treure'l del forn i posar-lo a un bol tapat (així serà més fàcil pelar-lo després), deixar refredar a temperatura ambient.
  4. Quan el pebrot ja s'hagi refredat, picar la ceba i fer-la a una paella. Reservar-la.
  5. Pelar el pebrot traient-li també les llavors i posar-lo a un bol.
  6. Afegir la tonyina esmicolada, la ceba i les olives sense pinyol.
  7. Amb una forquilla i un ganivet anar remenant i tallant la barreja per tal que s'integrin els ingredients i quedin a trossos petits.
  8. Afegir un rajolí d'oli, pebre, una mica d'orenga i sal al gust. Remenar.
  9. Deixar refredar a la nevera uns 30 minuts.
  10. Passat aquest temps, tallar la xapata per la meitat en llarg i torrar-la. Sucar les llesques amb tomàquet afegint sal i oli.
  11. Repartir la barreja per les dues llesques.

Bon profit!

Comentaris