Macarrons amb botifarra i salsa de tomàquet

En aquesta entrada proposem una recepta tradicional de macarrons:

Macarrons amb botifarra i salsa de tomàquet:
Macarrons amb botifarra i salsa de tomàquet


Ingredients per a 2 persones plat únic:
  • 200 grams de macarrons.
  • Un pot de salsa de tomàquet fregit d'uns 350 grams.
  • 1 ceba mitjana.
  • Dues botifarres fresques de pagès (o unes 5 salsitxes fresques).
  • Formatge tendre (o el que més us agradi però ratlleu-lo al moment).
  • Dos dits de vi negre d'un gotet.
  • Oli i pebre.

Elaboració:
  1. A una olla mitjana posar aigua calenta i posar-la al foc per fer-la bullir.
  2. Preparar la resta d'ingredients:
    1. Pesar la pasta.
    2. Pelar, rentar i picar la ceba.
  3. A una paella gran, posar la ceba a coure amb força oli i a foc mitjà-alt..
  4. Treure la pell de les botifarres.
  5. Quan la ceba estigui quasi cuita trencar les botifarres a trossos petits i afegir-los a la paella.
  6. Deixar coure remenant de tant en tant.
  7. Quan els trossos de botifarra es comencin a daurar afegir el vi. Deixar reduir i evaporar l'alcohol.
  8. Havent arrencat l'aigua a bullir, afegir els macarrons i un raig d'oli. Deixar-los coure segons preferències i instruccions del paquet.
  9. Quan el vi hagi reduït, tirar-hi el tomàquet fregit i deixar coure.
  10. Una vegada estiguin cuits els macarrons i la salsa hagi sofregit, escorre els macarrons i tornar-los a posar a l'olla ja sense aigua. Afegir la salsa de tomàquet, una mica de pebre i remenar.
  11. Servir els macarrons a un plat profund.
  12. Ratllar la quantitat de formatge que es vulgui i tirar-ne per sobre els macarrons.

Bon profit!

Comentaris