Tomàquets farcits de carn i pernil

Avui proposem una recepta de tomàquets farcits i gratinats que podeu variar amb el farcit que més us agradi.

Tomàquets farcits de carn i pernil:
Tomàquets farcits de carn i pernil

Ingredients per a dues persones (plat únic):
  • 4 tomàquets grans.
  • Mozzarella ratllada (o un altre formatge pel gratinat que us agradi).
  • 2 botifarres.
  • 70 grams de pernil salat tallat a daus petits.
  • 1 ceba mitjana.
  • Sal i oli.

Elaboració:
  1. Netejar els 4 tomàquets, tallar-los la part superior i buidar-los amb una cullera reservant la carn i el suc que se'n vagi traient. En aquesta recepta no farem servir les tapes.
  2. Netejar i picar la ceba i posar-la a coure a una paella amb força oli.
  3. Treure la pell de les botifarres.
  4. Quan la ceba estigui cuita, afegir la botifarra a trossos petits.
  5. Deixar coure uns minuts i quan la botifarra es comenci a daurar, afegir el pernil tallat a daus.
  6. Quan el pernil estigui cuit, posar el farcit a una picadora i picar ben fi. Reservar.
  7. Triturar la carn i el suc que hem tret dels tomàquets.
  8. A la mateixa paella on hem fet el farcit posar-hi el tomàquet (si ha quedat una mica d'oli i ceba del farcit a la paella millor). 
  9. Tastar i si és àcid tirar una mica de sucre (la punta d'una cullera de postres).
  10. Deixar reduir completament fins que quedi una pasta.
  11. Quan ja estigui, tastar i rectificar de sal (no se'n ha de posar massa perquè el farcit ja porta pernil salat).
  12. Posar el farcit a la paella i remenar per tal que s'integri amb la salsa de tomàquet.
  13. Quan ja estigui tot integrat, treure del foc.
  14. Encendre el forn i deixar que s'escalfi a 170 graus.
  15. Omplir els tomàquets amb el farcit.
  16. Escampar una mica d'oli per la safata que anirà al forn. Posar-hi els tomàquets i deixar coure al forn uns 20 minuts a 170 graus.
  17. Passat aquest temps, afegir la mozzarella ratllada als tomàquets. Deixar coure fins que es dori posant el forn en mode que només escalfi per la part superior.
  18. Quan la mozzarella s'hagi daurat, treure del forn i servir.

Bon profit!

Comentaris