Avui proposem una recepta de tomàquets farcits i gratinats que podeu variar amb el farcit que més us agradi.
Tomàquets farcits de carn i pernil:
Ingredients per a dues persones (plat únic):
Elaboració:
Bon profit!
Tomàquets farcits de carn i pernil:
Ingredients per a dues persones (plat únic):
- 4 tomàquets grans.
- Mozzarella ratllada (o un altre formatge pel gratinat que us agradi).
- 2 botifarres.
- 70 grams de pernil salat tallat a daus petits.
- 1 ceba mitjana.
- Sal i oli.
Elaboració:
- Netejar els 4 tomàquets, tallar-los la part superior i buidar-los amb una cullera reservant la carn i el suc que se'n vagi traient. En aquesta recepta no farem servir les tapes.
- Netejar i picar la ceba i posar-la a coure a una paella amb força oli.
- Treure la pell de les botifarres.
- Quan la ceba estigui cuita, afegir la botifarra a trossos petits.
- Deixar coure uns minuts i quan la botifarra es comenci a daurar, afegir el pernil tallat a daus.
- Quan el pernil estigui cuit, posar el farcit a una picadora i picar ben fi. Reservar.
- Triturar la carn i el suc que hem tret dels tomàquets.
- A la mateixa paella on hem fet el farcit posar-hi el tomàquet (si ha quedat una mica d'oli i ceba del farcit a la paella millor).
- Tastar i si és àcid tirar una mica de sucre (la punta d'una cullera de postres).
- Deixar reduir completament fins que quedi una pasta.
- Quan ja estigui, tastar i rectificar de sal (no se'n ha de posar massa perquè el farcit ja porta pernil salat).
- Posar el farcit a la paella i remenar per tal que s'integri amb la salsa de tomàquet.
- Quan ja estigui tot integrat, treure del foc.
- Encendre el forn i deixar que s'escalfi a 170 graus.
- Omplir els tomàquets amb el farcit.
- Escampar una mica d'oli per la safata que anirà al forn. Posar-hi els tomàquets i deixar coure al forn uns 20 minuts a 170 graus.
- Passat aquest temps, afegir la mozzarella ratllada als tomàquets. Deixar coure fins que es dori posant el forn en mode que només escalfi per la part superior.
- Quan la mozzarella s'hagi daurat, treure del forn i servir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada