Avui proposem la recepta d'una crema que es pot servir tant freda com calenta.
Vichyssoise:
Ingredients per a dues persones:
Elaboració:
Bon profit!
Vichyssoise:
Ingredients per a dues persones:
- 1 ceba mitjana.
- 2 porros gruixuts sencers.
- 2 patates mitjanes.
- Un grapat d'ametlles torrades.
- Un raig de llet.
- Sal, oli i pebre.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar i picar la ceba.
- Tallar les punta inferior dels porros. Per la part superior tallar on comencen les fulles (part verda però clara). Netejar i tallar a llonzes fines.
- Pelar les patates, netejar-les i tallar-les a trossos petits.
- A una olla gran, posar la ceba a coure amb força oli i a foc mitjà-alt.
- Quan la ceba comenci a estar cuita, afegir els porros tallats, remenar i deixar coure uns minuts.
- Quan el porro estigui cuit, afegir la patata, remenar i deixar coure uns minuts.
- Cobrir amb aigua (uns dos gots grans aproximadament) i deixar coure 30 minuts remenant de tant en tant.
- Passat aquest temps les verdures han d'estar cuites i ha de quedar una mica d'aigua. Apartar del foc i triturar fins que quedi en textura de crema líquida.
- Afegir un raig de llet (més quantitat o menys en funció de si us agrada més líquida o menys).
- Tastar i rectificar de sal. Afegir un rajolí d'oli i remenar.
- Colar amb un colador de forat petit i amb un cullerot.
- Deixar refredar unes hores a la nevera (en aquest cas l'hem servit freda).
- Servir a un plat profund. Afegir-hi una mica de pebre.
- Picar un grapat d'ametlles i escampar-les per sobre.
- Afegir unes gotetes d'oli.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada