Vichyssoise

Avui proposem la recepta d'una crema que es pot servir tant freda com calenta.

Vichyssoise:
Vichyssoise

Ingredients per a dues persones:
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 porros gruixuts sencers.
  • 2 patates mitjanes.
  • Un grapat d'ametlles torrades.
  • Un raig de llet.
  • Sal, oli i pebre.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Netejar i picar la ceba.
    2. Tallar les punta inferior dels porros. Per la part superior tallar on comencen les fulles (part verda però clara). Netejar i tallar a llonzes fines.
    3. Pelar les patates, netejar-les i tallar-les a trossos petits.
  2. A una olla gran, posar la ceba a coure amb força oli i a foc mitjà-alt.
  3. Quan la ceba comenci a estar cuita, afegir els porros tallats, remenar i deixar coure uns minuts.
  4. Quan el porro estigui cuit, afegir la patata, remenar i deixar coure uns minuts.
  5. Cobrir amb aigua (uns dos gots grans aproximadament) i deixar coure 30 minuts remenant de tant en tant.
  6. Passat aquest temps les verdures han d'estar cuites i ha de quedar una mica d'aigua. Apartar del foc i triturar fins que quedi en textura de crema líquida.
  7. Afegir un raig de llet (més quantitat o menys en funció de si us agrada més líquida o menys).
  8. Tastar i rectificar de sal. Afegir un rajolí d'oli i remenar.
  9. Colar amb un colador de forat petit i amb un cullerot.
  10. Deixar refredar unes hores a la nevera (en aquest cas l'hem servit freda).
  11. Servir a un plat profund. Afegir-hi una mica de pebre.
  12. Picar un grapat d'ametlles i escampar-les per sobre.
  13. Afegir unes gotetes d'oli.

Bon profit!

Comentaris