La recepta que presentem avui és feta amb tinta de sèpia però també es pot fer amb tinta de calamar:
Arròs negre amb gambots:
Ingredients per a 4 persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Arròs negre amb gambots:
Ingredients per a 4 persones plat únic:
- 2 calamars frescos grans.
- 1 sèpia fresca mitjana.
- 4 gambots frescos.
- 230 grams d'arròs.
- 2 tomàquets madurs.
- 1 escalunya gran.
- 2 grans d'all.
- 2 dits d'un gotet de vi blanc.
- 1 litre de caldo de peix.
- 1 pot de tinta de calamar o de sèpia.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar el calamar i la sèpia i tallar-los a trossos.
- Netejar i picar la ceba.
- Netejar i ratllar els tomàquets.
- A una paella amb força oli, posar els gambots a fer-se.
- Quan es comencin a fer, aixafar-los els caps per tal que deixin anar el suc.
- Quan ja s'hagin daurat, retirar-los de la pella i reservar.
- A la mateixa paella, posar a coure la ceba i els grans d'all sencers però aixafats.
- A una olla gran, posar el caldo de peix a escalfar-se fins que bulli.
- Quan la ceba ja estigui cuita, afegir el calamar i la sèpia.
- Quan el caldo comenci a bullir, posar mitja cullerada de postres de la tinta de sèpia a un got gruixut i ample.
- Afegir al got una cullerot de caldo bullint.
- Remenar amb la cullera de postres fins que la tinta de sèpia s'hagi desfet completament.
- Afegir la barreja de tinta i caldo a l'olla amb la resta del caldo. Remenar i deixar que segueixi coent a foc més baix.
- Quan la sèpia i el calamar estiguin cuits, afegir els dos dits de vi a la paella i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Havent evaporat alcohol, afegir el tomàquet ratllat. Remenar i deixar coure.
- Quan el tomàquet hagi sofregit afegir l'arròs i deixar coure a foc alt.
- Quan l'arròs hagi absorbit el líquid de la paella, afegir la meitat del caldo tintat. Deixar coure fins que redueixi anant remenant de tant en tan.
- Afegir la resta del caldo i deixar coure remenant de tant en tant.
- Quan hagi tornat a reduir del tot tastar, i si l'arròs ja està, apartar del foc, afegir els gambots per sobre i deixar reposar 3 minuts:
- Si l'arròs encara no està cuit afegir una mica d'aigua i deixar coure més.
- Servir a un plat fons.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada