En aquesta entrada presentem una recepta per aprofitar el pollastre que ens hagi sobrat de fer una barbacoa o pollastre a l'ast.
Croquetes de pollastre:
Ingredients per fer unes 30 unitats (en aquest cas, 33):
Elaboració:
Bon profit!
Croquetes de pollastre:
Ingredients per fer unes 30 unitats (en aquest cas, 33):
- 300 grams de pollastre (una vegada hem tret la pell, els ossos, tendons, etc.).
- Mitja ceba grossa.
- Mig porro.
- 100 grams de farina.
- 0,75 litres de llet (en aquest cas he fet servir llet semidesnatada).
- 2 ous.
- Pa ratllat per arrebossar.
- Oli d'oliva, sal i pebre.
Elaboració:
- Preparar els ingredients:
- Esmicolar el pollastre traient la pell, els ossos, tendons, etc.
- Amb la picadora, picar una mica els trossos de pollastre i reservar-los.
- Netejar i picar la ceba i el porro. Passar-los també per la picadora.
- A una paella gran posar la ceba i el porro a coure a foc mitjà i amb un bon raig d'oli.
- Si es té oli sobrant de fer el pollastre a l'ast, per exemple, utilitzar-ne una cullerada.
- Quan la ceba i el porro hagin sofregit, afegir el pollastre picat. Remenar per tal que s'integri bé amb la ceba i el porro.
- Afegir una mica de pebre.
- En uns minuts, afegir la farina i deixar coure uns minuts més.
- Passat aquest temps, afegir la llet sense deixar de remenar:
- Primer afegir 25 cl, remenar i quan estigui integrat, afegir 25 cl més.
- Quan torni a estar la massa integrada, afegir els 25 cl restants.
- Tastar i rectificar de sal.
- Quan la massa deixi de ser líquida i es vegi que es separa de la paella, posar-la a una safata i tapar-la amb paper transparent a pell, és a dir, que el film toqui la massa.
- Posar la massa a la nevera i deixar reposar tota la nit.
- Per fregir les croquetes:
- Batre els 2 ous a un plat profund i posar pa ratllat a un altre.
- Preparar dos plats més: un on posarem les croquetes crues i un altre amb paper de cuina per les croquetes fregides.
- Amb la massa que hem preparat el dia anterior, fer les formes que més ens agradin (per exemple allargada o boles).
- Passar les boles pels ous batuts cobrint-les completament i a continuació pel pa ratllat. Deixar-les al plat que hem preparat.
- Quan tinguem totes les croquetes arrebossades, posem 4 dits d'oli a un cassó i ho escalfem a foc alt.
- Si no volem fregir totes les croquetes les podem guardar tapades a la nevera pel dia següent o congelar-les.
- Quan l'oli estigui calent, posar-hi les croquetes i anar-les fregint de dues en dues.
- Quan ja estiguin daurades, treure i poar-les al plat amb paper de cuina per treure'n l'excés d'oli.
- Servir de seguida per tal que no perdin el cruixent.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada