Croquetes de pollastre

En aquesta entrada presentem una recepta per aprofitar el pollastre que ens hagi sobrat de fer una barbacoa o pollastre a l'ast.

Croquetes de pollastre:
Croquetes de pollastre

Ingredients per fer unes 30 unitats (en aquest cas, 33):
  • 300 grams de pollastre (una vegada hem tret la pell, els ossos, tendons, etc.).
  • Mitja ceba grossa.
  • Mig porro.
  • 100 grams de farina.
  • 0,75 litres de llet (en aquest cas he fet servir llet semidesnatada).
  • 2 ous.
  • Pa ratllat per arrebossar.
  • Oli d'oliva, sal i pebre.

Elaboració:
  1. Preparar els ingredients:
    1. Esmicolar el pollastre traient la pell, els ossos, tendons, etc.
    2. Amb la picadora, picar una mica els trossos de pollastre i reservar-los.
    3. Netejar i picar la ceba i el porro. Passar-los també per la picadora.
  2. A una paella gran posar la ceba i el porro a coure a foc mitjà i amb un bon raig d'oli.
    1. Si es té oli sobrant de fer el pollastre a l'ast, per exemple, utilitzar-ne una cullerada.
  3. Quan la ceba i el porro hagin sofregit, afegir el pollastre picat. Remenar per tal que s'integri bé amb la ceba i el porro.
  4. Afegir una mica de pebre.
  5. En uns minuts, afegir la farina i deixar coure uns minuts més.
  6. Passat aquest temps, afegir la llet sense deixar de remenar:
    1. Primer afegir 25 cl, remenar i quan estigui integrat, afegir 25 cl més.
    2. Quan torni a estar la massa integrada, afegir els 25 cl restants.
    3. Tastar i rectificar de sal.
  7. Quan la massa deixi de ser líquida i es vegi que es separa de la paella, posar-la a una safata i tapar-la amb paper transparent a pell, és a dir, que el film toqui la massa.
  8. Posar la massa a la nevera i deixar reposar tota la nit.
  9. Per fregir les croquetes:
    1. Batre els 2 ous a un plat profund i posar pa ratllat a un altre.
    2. Preparar dos plats més: un on posarem les croquetes crues i un altre amb paper de cuina per les croquetes fregides.
    3. Amb la massa que hem preparat el dia anterior, fer les formes que més ens agradin (per exemple allargada o boles).
    4. Passar les boles pels ous batuts cobrint-les completament i a continuació pel pa ratllat. Deixar-les al plat que hem preparat.
    5. Quan tinguem totes les croquetes arrebossades, posem 4 dits d'oli a un cassó i ho escalfem a foc alt.
      1. Si no volem fregir totes les croquetes les podem guardar tapades a la nevera pel dia següent o congelar-les.
    6. Quan l'oli estigui calent, posar-hi les croquetes i anar-les fregint de dues en dues.
    7. Quan ja estiguin daurades, treure i poar-les al plat amb paper de cuina per treure'n l'excés d'oli. 
    8. Servir de seguida per tal que no perdin el cruixent.

Bon profit!

Comentaris