Truita de patates al forn

Avui proposem una recepta de truita en la que no caldrà fregir les patates per obtenir un resultat boníssim:

Truita de patates al forn:
Truita de patates al forn


Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 5 ous.
  • 4 patates mitjanes.
  • 1 ceba dolça.
  • Sal, oli i pebre.

Elaboració:
  1. Posar a preescalfar el forn a 200 graus.
  2. Netejar les patates i tallar-les per la meitat en llarg.
  3. A una safata que pugui anar al forn, escampar una mica d'oli.
  4. Afegir a la safata les patates i tirar per sobre una mica d'oli i força sal i pebre.
  5. Posar la safata al forn i deixar coure uns 45 minuts. Quan hagin passat 30 minuts, girar les patates i salpebrar-les.
  6. Quan les patates ja estiguin una mica daurades, treure-les del forn i deixar que refredin una mica.
  7. Pelar-les i tallar-les a trossos mitjans.
  8. Picar la ceba i posar-la a coure a una paella petita.
  9. A un bol gran batre els 5 ous. Quan estiguin batuts i la ceba estigui cuita, afegir la ceba i les patates als ous batuts.
  10. Remenar per tal que s'integri tot bé.
  11. Posar a escalfar al foc una pella grossa amb un raig d'oli escampat amb paper de cuina.
  12. Quan la paella sigui calenta, afegir els ous amb la ceba i les patates incorporades i deixar coure.
    1. En el nostre cas tenim una paella només per a fer truites, que rentem a mà i sobre la qual només fem servir estris de fusta. D'aquesta manera la paella no perd l'antiadherent i les truites no s'enganxen.
  13. Passats uns minuts en què la truita deixi d'estar tant líquida, la girem (amb l'ajuda d'un plat, una tapa plana de paella o un gira-truites) i deixem que cogui l'altre banda.
  14. Servir amb una mica de pa amb tomàquet.

Bon profit!

Comentaris