Crema de pastanagues i carbassa

La recepta que proposem en aquesta entrada és una crema feta amb verdures de temporada.

Crema de pastanagues i carbassa:
Crema de pastanagues i carbassa

Ingredients per a 2 persones:
  • 4 pastanagues grans.
  • Un tros de carbassa de 250 grams.
  • Mig porro gran.
  • Mitja ceba gran.
  • Un raig de llet.
  • Sal, oli i pebre.

Elaboració:
  1. Netejar i picar la ceba i el porro.
  2. Netejar, pelar i tallar a trossos petits les pastanagues i el tros de carbassa.
  3. A una olla gran, posar a coure la ceba amb un bon raig d'oli i a foc mitjà-alt.
  4. Quan la ceba s'estigui daurant, afegir el porro picat i deixar coure uns minuts.
  5. Afegir la pastanaga i una mica de sal.
  6. En uns minuts, afegir també la carbassa.
  7. Passats uns minuts més, afegir 1 litre d'aigua i deixar coure una hora aproximadament.
  8. Anar remenant de tan en tant.
  9. Quan les verdures estiguin cuites i l'aigua hagi reduït fins que quedin un parell de dits, triturar-ho tot.
  10. Tastar i rectificar de sal.
  11. Afegir un rajolí de llet i, si cal, una mica d'aigua. 
  12. Triturar fins que s'obtingui la textura desitjada.
  13. Servir a un plat fons (en aquest cas no colarem la crema).
  14. Decorar amb unes gotes d'oli i una mica de pebre.

Bon profit!

Comentaris