En aquesta entrada presentem una variant dels tomàquets farcits amb carn i pernil que vam publicar fa uns mesos.
Tomàquets farcits de carn i verdures:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Tomàquets farcits de carn i verdures:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
- 4 tomàquets grans.
- 200 grams de carn picada de vedella.
- 2 pastanagues mitjanes.
- Mig porro.
- Mitja ceba.
- Un quart de pebrot verd.
- Sal, oli i pebre.
- Una mica d'orenga.
- Una mica de sucre.
- Mozzarella ratllada (o un altre formatge per gratinar que us agradi).
Elaboració:
- Netejar i picar la ceba, el porro i el pebrot.
- Netejar, pelar i picar les pastanagues.
- Netejar els tomàquets i treure'ls la part superior. En aquesta recepta la tapa no l'utilitzarem, de manera que la podem llençar.
- Buidar els tomàquets sense que es trenquin i amb l'ajuda d'un ganivet i d'una cullera de postres.
- Anar guardant tot el suc i la carn que anem traient de dins dels tomàquets.
- Quan s'hagin buidat els tomàquets, triturar el suc i la carn que n'haguem tret.
- A una paella gran, posar a coure la carn picada amb un bon raig d'oli i a foc mitjà-alt.
- Quan la carn estigui cuita, reservar-la a un plat.
- Afegir la ceba a la paella on hem fet la carn i deixar que es cogui.
- Quan la ceba es comenci a daurar, afegir la pastanaga i el pebrot a la paella.
- Al cap d'uns minuts, afegir també el porro.
- Quan la barreja de verdures estigui cuita, afegir el suc i la carn dels tomàquets triturada i deixar reduir.
- Quan ja quasi hagi reduït tastar el sofregit: si el tomàquet és àcid, tirar una mica de sucre (la punta d'una cullerada de postres) i rectificar de sal.
- Afegir una mica de pebre.
- Afegir la carn i remenar per tal que s'integri amb el sofregit. Deixar coure un parell de minuts.
- Quan el farcit estigui llest apartar-lo del foc.
- Posar el forn a escalfar a 170 graus.
- Farcir els tomàquets amb el sofregit amb carn.
- Quan el forn estigui calent, posar-hi els tomàquets a una safata i deixar coure uns 30 minuts.
- Passat aquest temps, treure els tomàquets del forn i escampar-los una mica de formatge per sobre. Posar també una mica d'orenga per sobre.
- Tornar-los a posar al forn fins que el formatge es dauri. Treure'ls i servir tal i com estan.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada