Tomàquets farcits de carn i verdures

En aquesta entrada presentem una variant dels tomàquets farcits amb carn i pernil que vam publicar fa uns mesos.

Tomàquets farcits de carn i verdures:

Tomàquets farcits de carn i verdures

Ingredients per a 2 persones plat únic:
  • 4 tomàquets grans.
  • 200 grams de carn picada de vedella.
  • 2 pastanagues mitjanes.
  • Mig porro.
  • Mitja ceba.
  • Un quart de pebrot verd.
  • Sal, oli i pebre.
  • Una mica d'orenga.
  • Una mica de sucre.
  • Mozzarella ratllada (o un altre formatge per gratinar que us agradi).

Elaboració:
  1. Netejar i picar la ceba, el porro i el pebrot.
  2. Netejar, pelar i picar les pastanagues.
  3. Netejar els tomàquets i treure'ls la part superior. En aquesta recepta la tapa no l'utilitzarem, de manera que la podem llençar.
  4. Buidar els tomàquets sense que es trenquin i amb l'ajuda d'un ganivet i d'una cullera de postres.
  5. Anar guardant tot el suc i la carn que anem traient de dins dels tomàquets.
  6. Quan s'hagin buidat els tomàquets, triturar el suc i la carn que n'haguem tret.
  7. A una paella gran, posar a coure la carn picada amb un bon raig d'oli i a foc mitjà-alt.
  8. Quan la carn estigui cuita, reservar-la a un plat.
  9. Afegir la ceba a la paella on hem fet la carn i deixar que es cogui.
  10. Quan la ceba es comenci a daurar, afegir la pastanaga i el pebrot a la paella.
  11. Al cap d'uns minuts, afegir també el porro.
  12. Quan la barreja de verdures estigui cuita, afegir el suc i la carn dels tomàquets triturada i deixar reduir.
  13. Quan ja quasi hagi reduït tastar el sofregit: si el tomàquet és àcid, tirar una mica de sucre (la punta d'una cullerada de postres) i rectificar de sal.
  14. Afegir una mica de pebre.
  15. Afegir la carn i remenar per tal que s'integri amb el sofregit. Deixar coure un parell de minuts.
  16. Quan el farcit estigui llest apartar-lo del foc.
  17. Posar el forn a escalfar a 170 graus.
  18. Farcir els tomàquets amb el sofregit amb carn.
  19. Quan el forn estigui calent, posar-hi els tomàquets a una safata i deixar coure uns 30 minuts.
  20. Passat aquest temps, treure els tomàquets del forn i escampar-los una mica de formatge per sobre. Posar també una mica d'orenga per sobre.
  21. Tornar-los a posar al forn fins que el formatge es dauri. Treure'ls i servir tal i com estan.

Bon profit!

Comentaris