Avui actualitzem aquesta recepta d'arròs i carn que és tan senzilla com bona.
Arròs amb botifarra i pernil:
Ingredients per a dues persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Arròs amb botifarra i pernil:
Ingredients per a dues persones plat únic:
- 200 grams d'arròs.
- 2 botifarres fresques de pagès (o l'equivalent en salsitxes fresques).
- 70 grams de pernil salat tallat a daus.
- 2 cuixetes de pollastre.
- 1 ceba mitjana.
- 5 cullerades soperes de tomàquet natural triturat.
- Mig gotet de vi blanc sec.
- Oli d'oliva, sal i pebre.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar i picar la ceba.
- Treure la pell a les botifarres.
- Picar els 70 grams de pernil.
- Salpebrar la carn.
- Posar a coure les cuixetes de pollastre a una cassola gran, a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli d'oliva.
- Quan les cuixetes estiguin daurades, treure-les i reservar-les a un plat. Posar a coure a la cassola les botifarres tallades a trossos petits.
- Quan els trossos de botifarra s'hagin daurat, treure'ls de la cassola (de manera que l'oli quedi a la cassola) i reservar-los a un plat.
- Afegir la ceba picada a la cassola i deixar coure. Si cal, afegir una mica més d'oli.
- Quan la ceba estigui cuita, pujar el foc una mica i tirar el mig got de vi. Deixar que s'evapori l'alcohol.
- Havent-se evaporat l'alcohol, baixar una altra vegada el foc, afegir el tomàquet natural triturat i una mica de pebre. Remenar, tapar i deixar que sofregeixi remenant de tant en tant.
- Mentre es fa el sofregit, desossar les cuixetes de pollastre, tallant la carn a trossos mitjans i reservant-ne l'os.
- Quan el tomàquet i la ceba ja hagin sofregit, tirar el pernil picat a la cassola. Remenar per tal que s'integrin tots els ingredients.
- Al cap d'uns minuts, afegir els trossos de pollastre. Deixar coure uns minuts més.
- Afegir l'arròs pujant una mica el foc i deixant que es cogui un parell de minuts.
- Passat aquest temps, baixar el foc, afegir els trossos de botifarra i cobrir-ho tot amb aigua.
- Afegir els dos ossos de les cuixetes.
- Deixar coure fins que l'arròs estigui cuit, remenant de tant en tant.
- Quan el caldo quasi hagi reduït i l'arròs quasi sigui cuit, tastar i rectificar de sal.
- Quan ja hagi reduït del tot i l'arròs estigui cuit, apartar del foc, treure els ossos de pollastre i deixar reposar un parell de minuts.
- Servir i gaudir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada