Arròs amb botifarra i pernil

Avui actualitzem aquesta recepta d'arròs i carn que és tan senzilla com bona.

Arròs amb botifarra i pernil:
Arròs amb botifarra i pernil

Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 200 grams d'arròs.
  • 2 botifarres fresques de pagès (o l'equivalent en salsitxes fresques).
  • 70 grams de pernil salat tallat a daus.
  • 2 cuixetes de pollastre.
  • 1 ceba mitjana.
  • 5 cullerades soperes de tomàquet natural triturat.
  • Mig gotet de vi blanc sec.
  • Oli d'oliva, sal i pebre.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Netejar i picar la ceba.
    2. Treure la pell a les botifarres.
    3. Picar els 70 grams de pernil.
    4. Salpebrar la carn.
  2. Posar a coure les cuixetes de pollastre a una cassola gran, a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli d'oliva.
  3. Quan les cuixetes estiguin daurades, treure-les i reservar-les a un plat. Posar a coure a la cassola les botifarres tallades a trossos petits.
  4. Quan els trossos de botifarra s'hagin daurat, treure'ls de la cassola (de manera que l'oli quedi a la cassola) i reservar-los a un plat.
  5. Afegir la ceba picada a la cassola i deixar coure. Si cal, afegir una mica més d'oli.
  6. Quan la ceba estigui cuita, pujar el foc una mica i tirar el mig got de vi. Deixar que s'evapori l'alcohol.
  7. Havent-se evaporat l'alcohol, baixar una altra vegada el foc, afegir el tomàquet natural triturat i una mica de pebre. Remenar, tapar i deixar que sofregeixi remenant de tant en tant.
  8. Mentre es fa el sofregit, desossar les cuixetes de pollastre, tallant la carn a trossos mitjans i reservant-ne l'os.
  9. Quan el tomàquet i la ceba ja hagin sofregit, tirar el pernil picat a la cassola. Remenar per tal que s'integrin tots els ingredients.
  10. Al cap d'uns minuts, afegir els trossos de pollastre. Deixar coure uns minuts més.
  11. Afegir l'arròs pujant una mica el foc i deixant que es cogui un parell de minuts.
  12. Passat aquest temps, baixar el foc, afegir els trossos de botifarra i cobrir-ho tot amb aigua.
  13. Afegir els dos ossos de les cuixetes.
  14. Deixar coure fins que l'arròs estigui cuit, remenant de tant en tant. 
  15. Quan el caldo quasi hagi reduït i l'arròs quasi sigui cuit, tastar i rectificar de sal.
  16. Quan ja hagi reduït del tot i l'arròs estigui cuit, apartar del foc, treure els ossos de pollastre i deixar reposar un parell de minuts.
  17. Servir i gaudir.

Bon profit!

Comentaris