La recepta que presentem avui té un toc especiat que podeu potenciar segons les vostres preferències.
Pollastre al curri amb arròs Basmati:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Pollastre al curri amb arròs Basmati:
Ingredients per a 2 persones plat únic:
- 1 pit de pollastre gran.
- 100 grams d'arròs Basmati.
- 200 ml de nata líquida per cuinar.
- Mig porro.
- Mitja ceba dolça.
- 2 pastanagues mitjanes o una de gran.
- 2 dits d'un gotet de vi blanc.
- 1 cullerada de postres de curri.
- Sal, oli i pebre.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar i picar la ceba, les pastanagues i el porro.
- A una paella profunda posar a coure el pollastre amb un raig d'oli. Quan es comenci a daurar, treure de la paella i reservar.
- A la mateixa paella, posar la ceba a coure afegint oli si cal i a foc mitjà-alt. Anar remenant de tant en tant durant tota l'elaboració i quan s'afegeixin nous ingredients a la paella.
- Quan la ceba es comenci a daurar, afegir també el porro.
- Passats uns minuts, afegir la pastanaga i deixar coure.
- Quan la verdura estigui força cuita, afegir els dos dits de vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Havent-se evaporat l'alcohol afegir el pollastre, la cullerada de curri, una mica de sal i pebre. Deixar coure uns segons.
- Afegir la nata per cuinar i baixar una mica el foc, que quedi a foc mitjà. Remenar sovint.
- Començar a preparar l'arròs Basmati segons les instruccions del paquet, en aquest cas:
- Mesurar els 100 grams d'arròs i establir l'equivalent en un got.
- Afegir a una olla cinc mesures del got d'aigua per una d'arròs.
- Posar l'aigua a bullir a foc alt.
- Esbandir l'arròs amb aigua.
- Quan l'aigua estigui bullint, afegir-hi l'arròs i dues cullerades d'oli d'oliva.
- Remenar, tapar l'olla i deixar coure 10 minuts a foc lent.
- Passat aquest temps, escorre l'arròs i ja estarà llest.
- Paral·lelament, quan la nata hagi reduït i obtinguem la textura de salsa desitjada, treure del foc.
- Emplatar amb un cèrcol l'arròs i posar per sobre el pollastre amb la salsa i les verdures.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada