Pollastre al curri amb arròs Basmati

La recepta que presentem avui té un toc especiat que podeu potenciar segons les vostres preferències.

Pollastre al curri amb arròs Basmati:
Pollastre al curri amb arròs Basmati

Ingredients per a 2 persones plat únic:
  • 1 pit de pollastre gran.
  • 100 grams d'arròs Basmati.
  • 200 ml de nata líquida per cuinar.
  • Mig porro.
  • Mitja ceba dolça.
  • 2 pastanagues mitjanes o una de gran.
  • 2 dits d'un gotet de vi blanc.
  • 1 cullerada de postres de curri.
  • Sal, oli i pebre.
Amb aquesta quantitat de curri es notarà el gust però no quedarà picant ni massa fort. Us recomano posar-ne aquesta quantitat la primera vegada que prepareu el plat i anar variant en les següents segons us agradi més fort o menys.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Netejar i picar la ceba, les pastanagues i el porro.
  2. A una paella profunda posar a coure el pollastre amb un raig d'oli. Quan es comenci a daurar, treure de la paella i reservar.
  3. A la mateixa paella, posar la ceba a coure afegint oli si cal i a foc mitjà-alt. Anar remenant de tant en tant durant tota l'elaboració i quan s'afegeixin nous ingredients a la paella.
  4. Quan la ceba es comenci a daurar, afegir també el porro.
  5. Passats uns minuts, afegir la pastanaga i deixar coure.
  6. Quan la verdura estigui força cuita, afegir els dos dits de vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
  7. Havent-se evaporat l'alcohol afegir el pollastre, la cullerada de curri, una mica de sal i pebre. Deixar coure uns segons.
  8. Afegir la nata per cuinar i baixar una mica el foc, que quedi a foc mitjà. Remenar sovint.
  9. Començar a preparar l'arròs Basmati segons les instruccions del paquet, en aquest cas:
    1. Mesurar els 100 grams d'arròs i establir l'equivalent en un got.
    2. Afegir a una olla cinc mesures del got d'aigua per una d'arròs.
    3. Posar l'aigua a bullir a foc alt.
    4. Esbandir l'arròs amb aigua.
    5. Quan l'aigua estigui bullint, afegir-hi l'arròs i dues cullerades d'oli d'oliva.
    6. Remenar, tapar l'olla i deixar coure 10 minuts a foc lent.
    7. Passat aquest temps, escorre l'arròs i ja estarà llest.
  10. Paral·lelament, quan la nata hagi reduït i obtinguem la textura de salsa desitjada, treure del foc.
  11. Emplatar amb un cèrcol l'arròs i posar per sobre el pollastre amb la salsa i les verdures.

Bon profit!

Comentaris