Fals cuscús de coliflor amb verdures

En aquesta entrada presentem una recepta que no és el que sembla.

Fals cuscús de coliflor amb verdures:
Fals cuscús de coliflor amb verdures:

Ingredients per a dues persones:
  • 250 grams de coliflor (traient la part central i les tiges).
  • Un quart de porro.
  • Una pastanaga mitjana.
  • Un quart de carbassó gran o mig de petit.
  • Mitja ceba petita.
  • Un dit de vi blanc.
  • Sal, oli i pebre.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Pelar, netejar i picar la ceba i el porro.
    2. Pelar, netejar i tallar a trossos petits la pastanaga.
    3. Netejar i tallar a trossos petits el carbassó.
    4. Netejar la coliflor i picar-la amb la picadora fins que s'obtingui una textura similar a la del cuscús.
  2. Posar la ceba a coure a una paella grossa i amb un bon raig d'oli. Anar remenant de tant en tant i quan incorporem algun ingredient.
  3. A una olla petita posar aigua calenta a bullir.
  4. Quan la ceba es comenci a daurar, afegir el porro. Deixar coure uns minuts.
  5. Afegir també la pastanaga i el carbassó i deixar coure.
  6. Quan l'aigua de l'olla arrenqui a bullir, posar-hi la coliflor picada i deixar-la coure 30 segons.
  7. Passat aquest temps, escórrer-la i passar-li una mica d'aigua freda de l'aixeta per tallar la cocció. Reservar.
  8. Afegir el dit de vi blanc a la paella amb les verdures i deixar que s'evapori l'alcohol.
  9. Havent evaporat l'alcohol, incorporar la coliflor a la paella i afegir una mica de sal, pebre i, si cal, oli. Deixar coure uns minuts.
  10. Tastar i acabar de rectificar de sal i pebre.
  11. Emplatar amb un cèrcol a dos plats petits i a mode d'acompanyament.

Bon profit!

Comentaris