Tartar de salmó

La recepta que proposem en aquesta entrada es pot fer amb diferents tipus de peix i combinacions d'ingredients.

Tartar de salmó:

Ingredients per a dues persones:
  • 300 grams de salmó fresc.
  • Mig alcavot.
  • 1 tomàquet petit.
  • Mitja ceba dolça.
  • Mitja llimona.
  • Una cullerada sopera de salsa de soja.
  • Unes fulles de juliverd.
  • Sal, oli i pebre.

Elaboració:
  1. Treure la pell al salmó i les espines.
  2. Tallar-lo en daus petits amb un ganivet ben afilat.
  3. Posa-lo a un bol i afegir-hi el suc de la mitja llimona (traient el suc de llimona amb una forquilla). Remenar per tal que el salmó s'impregni bé del suc de llimona.
  4. Netejar i tallar a trossos petits el tomàquet i afegir-lo al bol.
  5. Netejar la ceba, picar-la i incorporar-la també.
  6. Afegir la cullerada de salsa de soja, una mica de pebre i un raig d'oli d'oliva.
  7. Picar el juliverd i afegir-lo.
  8. Treure la polpa del mig alcavot i tallar-la a trossos petits. Incorporar-la al bol.
  9. Remenar per tal que s'integrin tots els ingredients.
  10. Tastar i rectificar de sal. Remenar.
  11. A un plat pla, col·locar un cèrcol i omplir amb la meitat del tartar.
  12. Repetir el procés a un altre plat i amb la meitat del tartar que queda.
  13. Es pot acompanyar amb una amanida.

Bon profit!

Comentaris