La primera recepta de l'any que us proposem és d'un plat que podeu preparar com a tapa o acompanyament.
Patates al pimentó:
Ingredients:
- 2 patates mitjanes.
- 1 cullerada de postres de pimentó dolç (vermell).
- 2 bon pessics de sal
- 2 cullerades de postres d'oli d'oliva.
- Herbes de Provença.
- Pebre.
Elaboració:
- Pelar i netejar les patates. Tallar-les en trossos de la mateixa mida i asimètrics.
- Si preferiu donar un toc més rústic a la tapa podeu deixar la pell de les patates.
- Posar les patates a un bol gran i afegir-hi:
- La cullerada de pimentó.
- Les dues cullerades d'oli d'oliva.
- Els pessics de sal.
- Herbes de Provença.
- Pebre.
- Remenar per tal que les patates s'impregnin bé de tots els ingredients.
- Tapar el bol amb paper film transparent i posar-lo a la nevera 1,5 hores.
- Passat aquest temps, posar a preescalfar el forn a 180 graus.
- A una safata que pugui anar al forn, posar una capa de paper de plata (o vegetal per forn) i a sobre les patates.
- Tirar per sobre el suc que han deixat anar les patates al bol.
- Posar les patates al forn (a la meitat inferior del forn) i deixar-les coure.
- Anar-les movent cada 10-15 minuts per tal que no s'enganxin massa.
- Quan les patates ja estiguin cuites (uns 30-40 minuts) i tinguin la textura desitjada, retirar-les i servir-les a una cassoleta.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada