Patates al pimentó

La primera recepta de l'any que us proposem és d'un plat que podeu preparar com a tapa o acompanyament.

Patates al pimentó:
Patates al pimentó

Ingredients:
  • 2 patates mitjanes.
  • 1 cullerada de postres de pimentó dolç (vermell).
  • 2 bon pessics de sal 
  • 2 cullerades de postres d'oli d'oliva.
  • Herbes de Provença.
  • Pebre.

Elaboració:
  1. Pelar i netejar les patates. Tallar-les en trossos de la mateixa mida i asimètrics.
    1. Si preferiu donar un toc més rústic a la tapa podeu deixar la pell de les patates.
  2. Posar les patates a un bol gran i afegir-hi:
    1. La cullerada de pimentó.
    2. Les dues cullerades d'oli d'oliva.
    3. Els pessics de sal.
    4. Herbes de Provença.
    5. Pebre.
  3. Remenar per tal que les patates s'impregnin bé de tots els ingredients.
  4. Tapar el bol amb paper film transparent i posar-lo a la nevera 1,5 hores.
  5. Passat aquest temps, posar a preescalfar el forn a 180 graus.
  6. A una safata que pugui anar al forn, posar una capa de paper de plata (o vegetal per forn) i a sobre les patates. 
  7. Tirar per sobre el suc que han deixat anar les patates al bol.
  8. Posar les patates al forn (a la meitat inferior del forn) i deixar-les coure.
    1. Anar-les movent cada 10-15 minuts per tal que no s'enganxin massa.
  9. Quan les patates ja estiguin cuites (uns 30-40 minuts) i tinguin la textura desitjada, retirar-les i servir-les a una cassoleta.

Bon profit!

Comentaris