En aquesta entrada presentem una recepta en la que aprofitarem pràcticament tot un rap.
Arròs amb rap:
Ingredients per a dues persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Arròs amb rap:
Ingredients per a dues persones plat únic:
- 1 rap petit sencer. Demanar que us facin la cua a rodanxes i que us guardin el cap i les espines per fer caldo. Utilitzarem 4 rodanxes de rap i la part final de la cua.
- 70 grams d'arròs (nosaltres ho hem fet amb arròs integral i ha quedat molt bo però també queda boníssim amb arròs normal).
- 1 ceba mitjana.
- 2 pastanagues mitjanes.
- 2 tomàquets madurs.
- 1 dit de vi blanc.
- Sal i oli d'oliva.
- Per fer uns 0,75 litres de caldo:
- Les espines i el cap del rap.
- Mig porro.
- 1 nap.
- 1 pastanaga.
- 2 branques d'api.
Elaboració:
- Començarem fent el caldo amb el qual després courem l'arròs:
- Agafem el cap i les espines del rap i ho posem a una olla grossa.
- Afegim una pastanaga i el nap pelats i tallats en dos.
- Incorporem un parell de branques d'api i mig porro.
- Cobrim amb aigua calenta i deixem coure a foc mitjà alt durant 1,5 hores. Si cal, afegim una mica d'aigua.
- Quan el caldo ja està a punt (n'ha de sortir aproximadament uns 0,75 litres) preparem els ingredients per fer l'arròs:
- Netegem, pelem i piquem la ceba i la pastanaga.
- Ratllem els tomàquets.
- Posem a coure la ceba a una paella profunda i amb un bon raig d'oli. Remenar de tant en tant i quan s'incorporin nous ingredients a la paella.
- Quan la ceba comenci a daurar-se incorporem la pastanaga picada.
- Al cap d'uns minuts, afegim el dit de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Passat aquest temps, afegim els tomàquets ratllats i deixem coure.
- Quan hagi sofregit, afegim l'arròs i deixem que absorbeixi els sucs de la paella.
- Evoquem el caldo de peix i deixem que es cogui. Si cal, afegir aigua.
- Quan l'arròs estigui quasi cuit afegim les rodanxes de rap i deixem coure uns 10 minuts més.
- Tastar i rectificar de sal.
- Servir a un plat profund.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada