Arròs amb rap

En aquesta entrada presentem una recepta en la que aprofitarem pràcticament tot un rap.

Arròs amb rap:
Arròs amb rap

Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 1 rap petit sencer. Demanar que us facin la cua a rodanxes i que us guardin el cap i les espines per fer caldo. Utilitzarem 4 rodanxes de rap i la part final de la cua.
  • 70 grams d'arròs (nosaltres ho hem fet amb arròs integral i ha quedat molt bo però també queda boníssim amb arròs normal).
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 pastanagues mitjanes.
  • 2 tomàquets madurs.
  • 1 dit de vi blanc.
  • Sal i oli d'oliva.
  • Per fer uns 0,75 litres de caldo:
    • Les espines i el cap del rap.
    • Mig porro.
    • 1 nap.
    • 1 pastanaga.
    • 2 branques d'api.

Elaboració:
  1. Començarem fent el caldo amb el qual després courem l'arròs:
    1. Agafem el cap i les espines del rap i ho posem a una olla grossa.
    2. Afegim una pastanaga i el nap pelats i tallats en dos.
    3. Incorporem un parell de branques d'api i mig porro.
    4. Cobrim amb aigua calenta i deixem coure a foc mitjà alt durant 1,5 hores. Si cal, afegim una mica d'aigua.
  2. Quan el caldo ja està a punt (n'ha de sortir aproximadament uns 0,75 litres) preparem els ingredients per fer l'arròs:
    1. Netegem, pelem i piquem la ceba i la pastanaga.
    2. Ratllem els tomàquets.
  3.  Posem a coure la ceba a una paella profunda i amb un bon raig d'oli. Remenar de tant en tant i quan s'incorporin nous ingredients a la paella.
  4. Quan la ceba comenci a daurar-se incorporem la pastanaga picada.
  5. Al cap d'uns minuts, afegim el dit de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.
  6. Passat aquest temps, afegim els tomàquets ratllats i deixem coure.
  7. Quan hagi sofregit, afegim l'arròs i deixem que absorbeixi els sucs de la paella.
  8. Evoquem el caldo de peix i deixem que es cogui. Si cal, afegir aigua.
  9. Quan l'arròs estigui quasi cuit afegim les rodanxes de rap i deixem coure uns 10 minuts més.
  10. Tastar i rectificar de sal.
  11. Servir a un plat profund.

Bon profit!

Comentaris