En aquesta entrada presentem una recepta en la que aprofitarem pràcticament tot un rap.
Arròs amb rap:
Ingredients per a dues persones plat únic:
Elaboració:
Bon profit!
Arròs amb rap:
Ingredients per a dues persones plat únic:
- 1 rap petit sencer. Demanar que us facin la cua a rodanxes i que us guardin el cap i les espines per fer caldo. Utilitzarem 4 rodanxes de rap i la part final de la cua.
 - 70 grams d'arròs (nosaltres ho hem fet amb arròs integral i ha quedat molt bo però també queda boníssim amb arròs normal).
 - 1 ceba mitjana.
 - 2 pastanagues mitjanes.
 - 2 tomàquets madurs.
 - 1 dit de vi blanc.
 - Sal i oli d'oliva.
 - Per fer uns 0,75 litres de caldo:
 - Les espines i el cap del rap.
 - Mig porro.
 - 1 nap.
 - 1 pastanaga.
 - 2 branques d'api.
 
Elaboració:
- Començarem fent el caldo amb el qual després courem l'arròs:
 - Agafem el cap i les espines del rap i ho posem a una olla grossa.
 - Afegim una pastanaga i el nap pelats i tallats en dos.
 - Incorporem un parell de branques d'api i mig porro.
 - Cobrim amb aigua calenta i deixem coure a foc mitjà alt durant 1,5 hores. Si cal, afegim una mica d'aigua.
 - Quan el caldo ja està a punt (n'ha de sortir aproximadament uns 0,75 litres) preparem els ingredients per fer l'arròs:
 - Netegem, pelem i piquem la ceba i la pastanaga.
 - Ratllem els tomàquets.
 - Posem a coure la ceba a una paella profunda i amb un bon raig d'oli. Remenar de tant en tant i quan s'incorporin nous ingredients a la paella.
 - Quan la ceba comenci a daurar-se incorporem la pastanaga picada.
 - Al cap d'uns minuts, afegim el dit de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.
 - Passat aquest temps, afegim els tomàquets ratllats i deixem coure.
 - Quan hagi sofregit, afegim l'arròs i deixem que absorbeixi els sucs de la paella.
 - Evoquem el caldo de peix i deixem que es cogui. Si cal, afegir aigua.
 - Quan l'arròs estigui quasi cuit afegim les rodanxes de rap i deixem coure uns 10 minuts més.
 - Tastar i rectificar de sal.
 - Servir a un plat profund.
 
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada