Avui proposem una recepta d'aperitiu feta a base de llegums.
Hummus:
Ingredients:
Elaboració:
Bon profit!
Hummus:
Ingredients:
- 1 pot de cigrons cuits d'uns 215 grams un cop escorreguts.
- 2 cullerades soperes de tahina.
- Mitja ceba tendre.
- Un quart de llimona.
- 2 dits d'un got petit d'aigua.
- 1 cullerada de postres de pebre dolç vermell.
- Oli d'oliva, sal i pebre.
Elaboració:
- Escórrer els cigrons i esbandir-los bé.
- Posar-los a un recipient per triturar.
- Tallar a trossos la ceba tendre i afegir-la al recipient.
- Afegir la tahina.
- Afegir també el suc del quart de llimona.
- Incorporar una mica de sal, pebre i mitja cullerada de postres de pebre vermell dolç.
- Triturar i si es veu que queda molt espès, afegir una mica d'aigua (a poc a poc per tal que no ens quedi massa líquid).
- Quan s'obtingui la textura desitjada, posar a un bol petit, tapar amb paper transparent i deixar refredar 1 hora o 2 a la nevera.
- A mode d'acompanyament es pot utilitzar tot tipus de pa o bastonets i també verdures crues com pastanaga o api. En aquest cas ho hem acompanyat amb pastanagues tallades a tires i de bastonets petits de cereals.
- Per servir-lo es posa una muntanyeta aplanada a un plat i es fa un solc al voltant del mig.
- Posar una mica d'oli al solc i acabar de decorar amb la mitja cullerada de postres de pebre vermell dolç. Afegir l'acompanyament.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada