Hummus

Avui proposem una recepta d'aperitiu feta a base de llegums.

Hummus:

Ingredients:
  • 1 pot de cigrons cuits d'uns 215 grams un cop escorreguts.
  • 2 cullerades soperes de tahina.
  • Mitja ceba tendre.
  • Un quart de llimona.
  • 2 dits d'un got petit d'aigua.
  • 1 cullerada de postres de pebre dolç vermell.
  • Oli d'oliva, sal i pebre.

Elaboració:
  1. Escórrer els cigrons i esbandir-los bé.
  2. Posar-los a un recipient per triturar.
  3. Tallar a trossos la ceba tendre i afegir-la al recipient.
  4. Afegir la tahina.
  5. Afegir també el suc del quart de llimona.
  6. Incorporar una mica de sal, pebre i mitja cullerada de postres de pebre vermell dolç.
  7. Triturar i si es veu que queda molt espès, afegir una mica d'aigua (a poc a poc per tal que no ens quedi massa líquid).
  8. Quan s'obtingui la textura desitjada, posar a un bol petit, tapar amb paper transparent i deixar refredar 1 hora o 2 a la nevera.
  9. A mode d'acompanyament es pot utilitzar tot tipus de pa o bastonets i també verdures crues com pastanaga o api. En aquest cas ho hem acompanyat amb pastanagues tallades a tires i de bastonets petits de cereals.
  10. Per servir-lo es posa una muntanyeta aplanada a un plat i es fa un solc al voltant del mig. 
  11. Posar una mica d'oli al solc i acabar de decorar amb la mitja cullerada de postres de pebre vermell dolç. Afegir l'acompanyament.

Bon profit!

Comentaris