Orada al forn amb patates

La recepta que proposem en l'entrada d'avui ens permet aprofitar al màxim la peça de peix que comprem.

Orada al forn amb patates:
Orada al forn amb patates

Ingredients per a dues persones plat únic:
  • 2 orades (podeu demanar a la peixateria que us les netegin per fer al forn).
  • 2 patates mitjanes.
  • 1 ceba petita.
  • 1 llimona.
  • 1 ditet de vi blanc.
  • Sal, oli d'oliva i pebre.

Elaboració:
  1. Esbandir les orades per acabar de treure les escates que hagin quedat.
  2. Pelar les patates, netejar-les i tallar-les a rodanxes primes.
  3. Posar el forn a preescalfar a 180 graus.
  4. Pelar, netejar i tallar la ceba a trossos petits.
  5. Escampar una mica d'oli per la safata que anirà al forn.
  6. Repartir les patates per la safata i afegir per sobre la ceba.
  7. Tirar sal i pebre de manera uniforme.
  8. Tallar 4 rodanxes de llimona i tallar-les per la meitat.
  9. Fer tres talls a cada orada i col·locar-hi les mitges rodanxes de llimona.
  10. Col·locar un altre mitja rodanxa de llimona a dins l'orada (al tall que ja us han fet a la peixateria).
  11. Posar les orades a la safata, a sobre la patata i la ceba.
  12. Tirar el suc de la llimona que hagi quedat per sobre les orades.
  13. Afegir també una mica de sal, pebre i el ditet de vi blanc.
  14. Posar al forn i deixar coure uns 45-50 minuts a 180 graus (fins que veieu que les patates són cuites però que la dorada no quedi seca). Posar la safata més cap a la part inferior del forn.
  15. Passat aquest temps treure del forn i servir.

Bon profit!

Comentaris