Musclos a la marinera

Avui proposem una recepta tradicional i perfecte per sucar-hi pa.

Musclos a la marinera:
Musclos a la marinera

Ingredients per a dues persones:
  • 1 kg de musclos.
  • 2 tomàquets madurs.
  • 1 ceba petita.
  • 2 dents d'all.
  • 1/4 de pebrot vermell.
  • Mig got de vi blanc (si és dolç millor).
  • 2-3 branques de julivert.
  • 1 cullerada sopera de pimentó dolç vermell.
  • Oli d'oliva i pebre.

Elaboració:
  1. Netegem els musclos traient-los les barbes.
  2. Preparem la resta d'ingredients:
    1. Netegem i piquem ben fina la ceba, el pebrot i els dents d'all.
    2. Netegem i tallem a trossos petits un dels dos tomàquets.
    3. Ratllem l'altre tomàquet.
    4. Netejar les branques de julivert.
  3. A una paella grossa (hi acabarem posant els musclos) posem la ceba i els dents d'all a coure, amb un bon raig d'oli d'oliva.
  4. Remenarem de tant en tant i quan afegim nous ingredients a la paella.
  5. Quan els alls i la ceba es comencin a enrossir, hi incorporarem el pebrot picat.
  6. Un cop el pebrot hagi sofregit, afegirem el tomàquet tallat a trossos i la cullerada de pimentó.
  7. En uns minuts, afegirem el mig got de vi blanc i deixarem que s'evapori l'alcohol.
  8. Posarem els musclos a coure una olla tapada i a foc alt. Els deixarem un parell de minuts o el temps just per a que s'obrin.
  9. Passat aquest temps, apartarem l'olla del foc i en traurem els musclos, reservant l'aigua que han deixat anar.
  10. Traurem una de les closques dels musclos (no les aprofitarem) i els reservarem.
  11. Colarem l'aigua dels musclos i en reservarem un got.
  12. Quan s'hagi evaporat l'alcohol de la paella, hi incorporarem el tomàquet ratllat.
  13. Passats uns minuts, afegirem l'aigua dels musclos a la paella i deixarem que redueixi una mica.
  14. Picarem el julivert ben petit.
  15. Per acabar, afegirem els musclos a la paella, tirarem pebre al gust i deixarem coure un parell de minuts.
  16. Per servir, escamparem el julivert per sobre els musclos i remenarem.

Bon profit!

Comentaris