Avui proposem una recepta tradicional i perfecte per sucar-hi pa.
Musclos a la marinera:
Ingredients per a dues persones:
Elaboració:
Bon profit!
Musclos a la marinera:
Ingredients per a dues persones:
- 1 kg de musclos.
- 2 tomàquets madurs.
- 1 ceba petita.
- 2 dents d'all.
- 1/4 de pebrot vermell.
- Mig got de vi blanc (si és dolç millor).
- 2-3 branques de julivert.
- 1 cullerada sopera de pimentó dolç vermell.
- Oli d'oliva i pebre.
Elaboració:
- Netegem els musclos traient-los les barbes.
- Preparem la resta d'ingredients:
- Netegem i piquem ben fina la ceba, el pebrot i els dents d'all.
- Netegem i tallem a trossos petits un dels dos tomàquets.
- Ratllem l'altre tomàquet.
- Netejar les branques de julivert.
- A una paella grossa (hi acabarem posant els musclos) posem la ceba i els dents d'all a coure, amb un bon raig d'oli d'oliva.
- Remenarem de tant en tant i quan afegim nous ingredients a la paella.
- Quan els alls i la ceba es comencin a enrossir, hi incorporarem el pebrot picat.
- Un cop el pebrot hagi sofregit, afegirem el tomàquet tallat a trossos i la cullerada de pimentó.
- En uns minuts, afegirem el mig got de vi blanc i deixarem que s'evapori l'alcohol.
- Posarem els musclos a coure una olla tapada i a foc alt. Els deixarem un parell de minuts o el temps just per a que s'obrin.
- Passat aquest temps, apartarem l'olla del foc i en traurem els musclos, reservant l'aigua que han deixat anar.
- Traurem una de les closques dels musclos (no les aprofitarem) i els reservarem.
- Colarem l'aigua dels musclos i en reservarem un got.
- Quan s'hagi evaporat l'alcohol de la paella, hi incorporarem el tomàquet ratllat.
- Passats uns minuts, afegirem l'aigua dels musclos a la paella i deixarem que redueixi una mica.
- Picarem el julivert ben petit.
- Per acabar, afegirem els musclos a la paella, tirarem pebre al gust i deixarem coure un parell de minuts.
- Per servir, escamparem el julivert per sobre els musclos i remenarem.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada