Pollastre a la jardinera

En l'entrada d'avui presentem una recepta a la cassola, perfecte per aquests dies d'hivern.

Pollastre a la jardinera:
Pollastre a la jardinera

Ingredients per a 2 persones:
  • 6 cuixetes de pollastre.
  • 2 patates grosses.
  • 2 pastanagues mitjanes.
  • Mig porro.
  • Un grapat de pèsols congelats.
  • 1 ceba grossa.
  • 2 grans d'all.
  • 150 grams de tomàquet natural triturat.
  • 1 litre de caldo de verdura.
  • 1 fulla de llorer.
  • 2 dits de vi blanc dolç.
  • Sal, oli d'oliva, pebre i pimentó vermell dolç.

Elaboració:
  1. Preparem tots els ingredients:
    1. Pelem, netegem i piquem la ceba i el porro.
    2. Traiem les puntes dels alls i els aixafem sense treure'ls la pell.
    3. Pelem, netegem i tallem a trossos petits les pastanagues.
    4. Pelem i netegem les patates. En trenquem trossos clavant una mica el ganivet i arrencant-los.
  2. A una paella grossa i profunda posem les cuixetes de pollastre a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli d'oliva. Les anem girant perquè es faci per tots costats.
  3. Quan el pollastre es comenci a enrossir, el retirem i el reservem a un plat. No s'ha de coure del tot, només enrossir-se per fora.
  4. Afegim la ceba i els grans d'all a la mateixa paella en la que hem fet el pollastre.
  5. Anem remenant de tant en tant i quan incorporem nous ingredients a la paella.
  6. Quan la ceba es comenci a enrossir, afegim el porro picat.
  7. Deixem coure uns minuts.
  8. Quan el porro també es comenci a daurar, pugem el foc al màxim i anem remenant per tal que no s'enganxi.
  9. Passat un minut, tirem els dos ditets de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.
  10. Tornem a baixar el foc a mitjà-alt.
  11. Incorporem a la paella la pastanaga i hi afegim pebre al gust.
  12. Passats uns minuts, afegim els pèsols.
  13. I les patates trencades.
  14. Quan hagi sofregit tot plegat, afegim el tomàquet natural triturat.
  15. Deixem coure uns minuts.
  16. Posem les cuixetes de pollastre a la paella i ho cobrim tot amb el litre de caldo de verdura.
  17. Tirem una mica de pimentó dolç i la fulla de llorer.
  18. Deixem coure fins que redueixi el caldo de verdura. Anem remenant de tant en tant.
  19. Quan ja gairebé estigui, afegim una mica de pebre i, si cal, sal. Deixem coure un parell de minuts més.
  20. Servim a dos plats plans.

Bon profit!

Comentaris