En l'entrada d'avui presentem una recepta a la cassola, perfecte per aquests dies d'hivern.
Pollastre a la jardinera:
Ingredients per a 2 persones:
Elaboració:
Bon profit!
Pollastre a la jardinera:
Ingredients per a 2 persones:
- 6 cuixetes de pollastre.
 - 2 patates grosses.
 - 2 pastanagues mitjanes.
 - Mig porro.
 - Un grapat de pèsols congelats.
 - 1 ceba grossa.
 - 2 grans d'all.
 - 150 grams de tomàquet natural triturat.
 - 1 litre de caldo de verdura.
 - 1 fulla de llorer.
 - 2 dits de vi blanc dolç.
 - Sal, oli d'oliva, pebre i pimentó vermell dolç.
 
Elaboració:
- Preparem tots els ingredients:
 - Pelem, netegem i piquem la ceba i el porro.
 - Traiem les puntes dels alls i els aixafem sense treure'ls la pell.
 - Pelem, netegem i tallem a trossos petits les pastanagues.
 - Pelem i netegem les patates. En trenquem trossos clavant una mica el ganivet i arrencant-los.
 - A una paella grossa i profunda posem les cuixetes de pollastre a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli d'oliva. Les anem girant perquè es faci per tots costats.
 - Quan el pollastre es comenci a enrossir, el retirem i el reservem a un plat. No s'ha de coure del tot, només enrossir-se per fora.
 - Afegim la ceba i els grans d'all a la mateixa paella en la que hem fet el pollastre.
 - Anem remenant de tant en tant i quan incorporem nous ingredients a la paella.
 - Quan la ceba es comenci a enrossir, afegim el porro picat.
 - Deixem coure uns minuts.
 - Quan el porro també es comenci a daurar, pugem el foc al màxim i anem remenant per tal que no s'enganxi.
 - Passat un minut, tirem els dos ditets de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.
 - Tornem a baixar el foc a mitjà-alt.
 - Incorporem a la paella la pastanaga i hi afegim pebre al gust.
 - Passats uns minuts, afegim els pèsols.
 - I les patates trencades.
 - Quan hagi sofregit tot plegat, afegim el tomàquet natural triturat.
 - Deixem coure uns minuts.
 - Posem les cuixetes de pollastre a la paella i ho cobrim tot amb el litre de caldo de verdura.
 - Tirem una mica de pimentó dolç i la fulla de llorer.
 - Deixem coure fins que redueixi el caldo de verdura. Anem remenant de tant en tant.
 - Quan ja gairebé estigui, afegim una mica de pebre i, si cal, sal. Deixem coure un parell de minuts més.
 - Servim a dos plats plans.
 
Bon profit!

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada