Tarta de la abuela

Avui presentem una recepta d'unes postres que vaig provar a Galícia i que em van encantar.

Tarta de la abuela:
Tarta de la abuela

Ingredients:
  • 1,5 litres de llet.
  • 2 sobres de preparat per a fer flam.
  • 2 paquets de galetes (en funció del motllo se'n necessitar més o menys).
  • 4 cullerades soperes de cacau soluble (en aquest cas hem utilitzat paladín a la taza).

Elaboració:
  • Primer prepararem els flams amb 0,5 litres de llet cadascun:
    • A dos cassons petits, posar a escalfar 0,25 litres de llet a cadascun, a foc mitjà-alt.
    • A un got, barrejar 0,25 litres de llet amb el preparat de flam d'un dels sobres.
    • A un altre got, barrejar 0,25 litres de llet amb el preparat de l'altre sobre i les 4 cullerades de cacau soluble.
    • Quan la llet que s'estava escalfant comenci a bullir, tirar a cada cassó una de les barreges de flam.
    • Remenar fins que la textura es comenci a espessir (un parell de minuts des de que bull).
    • Treure els cassons del foc i reservar.
  • Posar una mica de llet a un bol (hi sucarem totes les galetes del pastís).
  • Folrar un motlle quadrat amb paper film.
  • Recobrir el fons del motllo amb una capa de galetes sucades en la llet. No es necessari deixar molta estona les galetes a la llet, només submergir-les i treure-les. S'ha de cobrir tot el fons del motllo (si cal, tallar trossos de galeta per omplir els forats que quedin).
  • Havent completat la primera capa, abocar el flam de vainilla per sobre (ha d'estar líquid però veient que comença a solidificar-se).
  • Esperar un parell de minuts i fer una altra capa de galetes sucades en llet. Cobrir amb trossos de galeta el forats per tal que la capa quedi completa.
  • Abocar el flam de xocolata per sobre.
  • I fer l'última capa de galetes sucades.
  • Deixar reposar a la nevera tota la nit (millor si es fa d'un dia per l'altre).

Bon profit!

Comentaris