Avui presentem una recepta d'unes postres que vaig provar a Galícia i que em van encantar.
Tarta de la abuela:
Ingredients:
Elaboració:
Bon profit!
Tarta de la abuela:
Ingredients:
- 1,5 litres de llet.
- 2 sobres de preparat per a fer flam.
- 2 paquets de galetes (en funció del motllo se'n necessitar més o menys).
- 4 cullerades soperes de cacau soluble (en aquest cas hem utilitzat paladín a la taza).
Elaboració:
- Primer prepararem els flams amb 0,5 litres de llet cadascun:
- A dos cassons petits, posar a escalfar 0,25 litres de llet a cadascun, a foc mitjà-alt.
- A un got, barrejar 0,25 litres de llet amb el preparat de flam d'un dels sobres.
- A un altre got, barrejar 0,25 litres de llet amb el preparat de l'altre sobre i les 4 cullerades de cacau soluble.
- Quan la llet que s'estava escalfant comenci a bullir, tirar a cada cassó una de les barreges de flam.
- Remenar fins que la textura es comenci a espessir (un parell de minuts des de que bull).
- Treure els cassons del foc i reservar.
- Posar una mica de llet a un bol (hi sucarem totes les galetes del pastís).
- Folrar un motlle quadrat amb paper film.
- Recobrir el fons del motllo amb una capa de galetes sucades en la llet. No es necessari deixar molta estona les galetes a la llet, només submergir-les i treure-les. S'ha de cobrir tot el fons del motllo (si cal, tallar trossos de galeta per omplir els forats que quedin).
- Havent completat la primera capa, abocar el flam de vainilla per sobre (ha d'estar líquid però veient que comença a solidificar-se).
- Esperar un parell de minuts i fer una altra capa de galetes sucades en llet. Cobrir amb trossos de galeta el forats per tal que la capa quedi completa.
- Abocar el flam de xocolata per sobre.
- I fer l'última capa de galetes sucades.
- Deixar reposar a la nevera tota la nit (millor si es fa d'un dia per l'altre).
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada