Mandonguilles

En l'entrada d'avui presentem una de les meves receptes preferides.

Mandonguilles:
Mandonguilles

Ingredients per a 2 persones:
  • 200 grams de carn picada de vedella.
  • 300 grams de carn picada de porc.
  • 1 ou.
  • Pa ratllat (unes 4 cullerades soperes).
  • Una cullerada de postres d'all en pols.
  • Si en teniu, 3 branques de juliverd.
  • Farina de blat.
  • Sal, oli d'oliva i pebre.
  • 1 ceba mitjana.
  • 4 grapats de pèsols (en aquest cas n'hem fer servir de congelats).
  • 2 pastanagues grans.
  • 1 dit d'un got de vi negre.
  • 1 pot de tomàquet natural triturat de 400 grams.
  • 2 gots grans de caldo de verdures.

Elaboració:
  1. Preparar un plat fons amb farina.
  2. Posar la carn picada a un bol gran, barrejant la de vedella amb la de porc.
  3. Aixafar la carn picada amb una forquilla, escampant-la pel bol.
  4. Afegir pebre, sal, el pa ratllat i l'ou a sobre la carn.
    1. Si es té juliverd, netejar-lo, assecar-lo i posar-lo a un got petit.
    2. Amb unes tisores grosses, anar-lo tallant fins que quedi ben picat.
    3. Afegir també el juliverd al gust.
  5. Amb les mans, barrejar tots els ingredients per tal que s'integrin bé. La textura de la massa ha de ser una mica humida, però si es nota massa humida, afegir una mica més de pa ratllat.
  6. Una vegada la massa ja està feta, fer les mandonguilles d'una mida que no sigui ni massa petita (quedarien massa cuites), ni massa gran (es trencarien).
  7. Passar les mandonguilles per la farina traient-ne l'excés. Han de quedar lleugerament enfarinades i prou. Reservar-les.
  8. A una paella profunda, posar un bon raig d'oli d'oliva i deixar que s'escalfi una mica.
  9. Quan l'oli sigui calent, posar les mandonguilles enfarinades a la paella i deixar que es daurin per tots els costats a foc mitjà-alt.
    1. La idea és només enrossir-les, les acabarem de fer desprès amb el sofregit.
  10. Mentre es fan les mandonguilles, pelar, netejar i pica la ceba a trossos ben petits. Reservar-la.
  11. Quan les mandonguilles s'hagin daurat, treure-les de la paella i reservar-les a un plat.
  12. Afegir la ceba picada a la paella, remenar i deixar que es cogui.
  13. Pelar, netejar i picar les pastanagues. Quan la ceba hagi sofregit, tirar les pastanagues a la paella. Remenar i deixar coure.
  14. Passat uns minuts, afegir els pèsols. Remenar i deixar coure.
  15. En uns minuts més, pujar el foc i deixar coure un parell de minuts.
  16. Afegir el vi i deixar coure per tal que s'evapori l'alcohol.
  17. Quan l'alcohol ja s'hagi evaporat, afegir el tomàquet, tornar a baixar el foc a mitjà-alt i tapar la paella amb una tapa. Remenar de tant en tant.
  18. Quan el tomàquet ja hagi sofregit, afegir les mandonguilles a la paella i els 2 gots de caldo.
  19. Remenar, tapar la paella i deixar coure uns 15-20 minuts. Si cal, afegir més caldo, ja que ens ha de quedar una mica de salsa. Remenar de tant en tant, si s'enganxa, baixar el foc.
  20. Passat aquest temps, servir amb un bon tros de pa.

Bon profit!

Comentaris