Espaguetis carbonara

En l'entrada d'avui presentem una recepta de pasta amb una salsa que admet moltes variacions.

Espaguetis a la carbonara:
Espaguetis a la carbonara

Ingredients per a dues persones:
  • 200 grams d'espaguetis.
  • 100 grams de bacon.
  • 1 ou i un rovell d'ou.
  • 75 grams de parmesà.
  • Sal, oli d'oliva i pebre.

Elaboració:
  1. Posem aigua a escalfar-se a una olla.
  2. Quan l'aigua bulli, tirar-hi un bon grapat de sal i, en un parell de minuts, els espaguetis. Deixar que es coguin segons indicacions del paquet (que quedin "al dente").
  3. Daurar el bacon a una paella sense oli.
  4. A un plat, batre l'ou i el rovell d'ou.
  5. Ratllar 50 grams de parmesà (de manera que quedi en pols).
  6. Afegir el parmesà en pols a l'ou batut i remenar.
  7. A un bol gran, posar els espaguetis ja escorreguts, però reservant un gotet de l'aigua de la seva cocció.
  8. Afegir la barreja d'ou i el parmesà a sobre els espaguetis.
  9. Afegir també el bacon daurat (evitant evocar l'accés d'oli que hagi quedat a la paella).
  10. Remenar per tal que els espaguetis s'integrin amb la resta d'ingredients. Si es vol que quedin més cremosos, afegir una mica de l'aigua de cocció dels espaguetis.
  11. Ratllar en pols el parmesà que queda per sobre els espaguetis, afegir un raig d'oli d'oliva i pebre.
  12. Servir.

Bon profit!

Comentaris