En l'entrada d'avui presentem una recepta de pasta amb una salsa que admet moltes variacions.
Espaguetis a la carbonara:
Ingredients per a dues persones:
Elaboració:
Bon profit!
Espaguetis a la carbonara:
Ingredients per a dues persones:
- 200 grams d'espaguetis.
- 100 grams de bacon.
- 1 ou i un rovell d'ou.
- 75 grams de parmesà.
- Sal, oli d'oliva i pebre.
Elaboració:
- Posem aigua a escalfar-se a una olla.
- Quan l'aigua bulli, tirar-hi un bon grapat de sal i, en un parell de minuts, els espaguetis. Deixar que es coguin segons indicacions del paquet (que quedin "al dente").
- Daurar el bacon a una paella sense oli.
- A un plat, batre l'ou i el rovell d'ou.
- Ratllar 50 grams de parmesà (de manera que quedi en pols).
- Afegir el parmesà en pols a l'ou batut i remenar.
- A un bol gran, posar els espaguetis ja escorreguts, però reservant un gotet de l'aigua de la seva cocció.
- Afegir la barreja d'ou i el parmesà a sobre els espaguetis.
- Afegir també el bacon daurat (evitant evocar l'accés d'oli que hagi quedat a la paella).
- Remenar per tal que els espaguetis s'integrin amb la resta d'ingredients. Si es vol que quedin més cremosos, afegir una mica de l'aigua de cocció dels espaguetis.
- Ratllar en pols el parmesà que queda per sobre els espaguetis, afegir un raig d'oli d'oliva i pebre.
- Servir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada