Patates al whisky

Comencem l'any amb una recepta d'acompanyament per a tota mena d'ingredients principals, i perfecte per a dies especials i festes.

Patates al whisky:
Patates al whisky

Ingredients:
  • 1,5 kg de patates.
  • 100 gr de bacon.
  • 1 ceba dolça mitjana.
  • 0,5 litre de brou de carn.
  • 3 dits d'un gotet de whisky.
  • Julivert.
  • Sal, pebre, oli i 1 cullerada de postres de mantega.

Elaboració:
  1. Pelar, netejar i picar la ceba ben fina.
  2. Posar-la a daurar a una cassola amb un bon raig d'oli i una cullerada de postres de mantega.
  3. Pelar, netejar i tallar les patates a rodanxes d'un dit d'amples.
  4. Quan la ceba es comenci a enrossir, tirar-hi les patates.
  5. Afegir també el bacon i deixar coure fins que les patates es comencin a enrossir. Tapar i remenar freqüentment per tal que no s'enganxi.
  6. Afegir el whisky i deixar que s'evapori l'alcohol.
  7. Afegir el brou i deixar coure fins que les patates estiguin cuites. Remenar de tant en tant.
  8. Quan faltin uns minuts, posar pebre, sal i juliverd.
  9. Servir a una safata a mode d'acompanyament.

Bon profit!

Comentaris