Galtes de porc guisades

En aquesta entrada presentem una recepta que requereix una mica de paciència, surt econòmica i el resultat és boníssim!

Galtes de porc guisades:

Ingredients per a dues persones:
  • 4 galtes de porc (demaneu que us en treguin el queixal).
  • 0,5 litres de vi tinto.
  • 0,5 litres d'aigua.
  • 1 porro.
  • 1 ceba dolça.
  • 1 pot de tomàquet triturat natural.
  • Mitja branca de canyella.
  • Sal, oli, pebre.

Elaboració:
  1. A una cassola grossa, posar un bon raig d'oli d'oliva verge a escalfar-se a foc mitjà-alt.
  2. Pelar, netejar i picar la ceba i el porro.
  3. Quan l'oli estigui calent, afegir a la cassola les 4 galtes de porc.
  4. Deixar que es daurin a banda i banda.
  5. Quan les galtes ja estiguin daurades, treure-les del foc i reservar-les.
  6. Afegir una mica més d'oli a la cassola. Tirar-hi la ceba i el porro picats ben fins.
  7. Quan la ceba i el porro hagin sofregit, afegir un bon raig de vi negre.
  8. Deixar que s'evapori l'alcohol.
  9. Havent-se evaporat l'alcohol, afegir el tomàquet natural triturat i deixar que sofregeixi.
  10. Tapar la cassola mentre es fa el sofregit.
  11. Quan el sofregit ja estigui llest, afegir les galtes a la cassola, remenar i cobrir-les amb tot el vi i l'aigua que hi càpiga.
  12. Afegir el tros de canyella i 5 grans de pebre aixafats.
  13. Remenar i deixar coure 2,5 hores. Girar les galtes cada 30 minuts.
  14. Passat aquest temps, servir a un plat gran amb una bona quantitat de la salsa que hagi quedat.
  15. Es pot acompanyar amb puré de patata, patates fregides, arròs, etc.

Bon profit!

Comentaris